Šis silkės receptas jau šiek tiek primirštas buvo. Pamenu, kad jį sužinojau iš savo draugės ir iškart pamilau. Svogūnai, kiaušiniais, actas ir garstyčios puikiai sudera šiame patiekale. Visiems silkės mėgėjams tikrai patiks. :)
Ingredientai
silkės filė: 4
svogūnai: 2 nedidelių
kiaušiniai: 3
9% actas: 3 valgomųjų šaukštų
aliejus: 1 valgomojo šaukšto
garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūnus supjaustykite ganėtinai smulkiais kubeliais bei pakepinkite aliejuje kol suminkštės. Bebaigiant kepinti, supilkite kiaušinius, suplaktus su actu bei toliau kepkite ant mažos ugnies, stipriai maišykite. Kai kiaušinius sutraukia, įmaišykite garstyčias su cukrumi. Padėkite atvėsti.
2. Tuomet silkę supjaustykite kubeliais, sumaišykite su atvėsusia kiaušinių mase.
3. Labai gardu valgyti su karštomis bulvėmis, bet tinka ir kaip nuostabus užkandis. Galite uždėti ant mažų paskrudintų batono riekelių, gausis vieno kąsnio sumuštinukai.
4. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.