Skaniau dar neragavot: Biskvitinis pyragas su nektarinais (tiks ir rūgštesni obuoliai ar slyvos)

2019-10-31 Autorius Dalios svetainė

Skaniau dar neragavot: Biskvitinis pyragas su nektarinais (tiks ir rūgštesni obuoliai ar slyvos)
Paprastai, bet tikrai nepaprastas biskvitinis pyragas su nektarinais. Tokį pyragą galite gaminti ir su rūgštesniais obuoliais ar slyvomis. Tikrai labai skanus. 

Ingredientai

    Pyragui:
    • cukrus: 150 gramų
    • kambario temperatūros minkštas sviestas: 125 gramų
    • miltai: 140 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • nektarinai: 2
    Apibarstymui:
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • cukraus pudra

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tada į apskritą kepimo formą atsegamais kraštais įtieskite kepimo popieriaus.
  3. 3. Dideliame dubenyje iki purios, baltos masės plaktuvu išplakite sviestą su cukrumi. Įplakite po vieną kiaušinį.
  4. 4. Tuomet kitame dubenyje sumaišykite sijotus miltus, kepimo miltelius, druską bei suberkite į didįjį dubenį.
  5. 5. Viską išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  6. 6. Po to, į anksčiau paruoštą kepimo skardą supilkite tešlą. Ant viršaus išdėliokite skiltelėmis supjaustytus nektarinus (arba obuolius ar slyvas).
  7. 7. Nektarinus apšlakstykite išspaustomis citrinos sultimis, apibarstykite cinamonu bei cukrumi.
  8. 8. Kepkite maždaug 60 minučių arba kol medinis pagaliukas įsmeigus į pyrago vidurį neapsivels tešla.
  9. 9. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Lepinkitės! :)
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau biskvitinių pyragų receptų rasite: Biskvitiniai pyragai.
Skaniau dar neragavot: Biskvitinis pyragas su nektarinais (tiks ir rūgštesni obuoliai ar slyvos)
Apelsinų ir morkų pyragas-keksas
(1)
Šokoladinis braunis be kepimo
(1)