1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros. Ištepame riebalais 22 centimetrų skersmens kepimo formą.
2. Tuomet į dubenį sudedame sviestą, miltus, migdolus, cukrų, kiaušinius, kepimo miltelius bei druską. Viską plakame elektriniu plaktuvu iki purios šviesios masės (maždaug 3-4 minutes). Įmaišome citrinos žievelę bei aguonų sėklas. Perkeliame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių.
3. Kepame kol pyragas bus auksiniai rusvos spalvos, maždaug 35-40 minučių arba patiktinus mediniu pagaliuku jis neaplips tešla. Per tą laiką, kol pyragas kepa, sumaišome vieną stiklinę cukraus pudros su citrinos sultimis, kol gausis skystas šviesus glaistas.
4. Paskui išėmusios iš orkaitės paliekame pyragą maždaug 10 minučių pravėsti formoje. Mediniu pagaliuku subadome pyragą, paskleidžiame puse glaisto ant pyrago viršaus, taip kad jis susigertų į subadytas vietas. Kai jau glaistas susigeria, išimame pyragą iš formos bei leidžiame pilnai atvėsti.
5. Tada į likusį glaistą įmaišome vieną stiklinę cukraus pudros, užpilame ant pilnai atvėsinto pyrago viršaus. Kai jau glaistas sustingsta, galite papuošti citrinos žievele, aguonų sėklomis ir kapotais migdolais. Skanaus!
6. Rekomendacija: Daugiau citrininių pyragų receptų rasite: Citrininiai pyragai.
Dalė
Labai patiko, pyragas drėgnas, nepersaldus tiesiog tirpsta burnoje.Kepsiu dažnai!
Atsakyti
Dalė
Atsakyti