Skanūs cukinijų blynai su varške ir mocarelos sūriu

2025-03-09 Autorius oSkanu.lt

Skanūs cukinijų blynai su varške ir mocarelos sūriu
Kai jau pradėjo tai pradėjo derėti cukinijos visu pajėgumu. Apsivalgymas nuo jų garantuotas. Tikriausiai kiekvieną dieną vis ką nors gaminsiu su cukinija, nes ji man niekaip neatsibosta. Šį kartą labai skanūs cukinijų blynai su varške ir mocarelos sūriu. Receptas pasiteisino visu 100%, tad dalinuosi juo su Jumis. Nieko daugiau nebelaukiam ir imamės gamybos.

O kaip Jums, ar patinka cukinija? Mėgstate ją? Pasidalinkite komentaruose.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei neturite visų reikiamų ingredientų, nesijaudinkite – šis receptas puikiai prisitaiko prie įvairių alternatyvų: 

  • Vietoje jaunos cukinijos galima naudoti patisoną arba moliūgą.
  • Varškę galima pakeisti ricotta sūriu arba graikišku jogurtu.
  • Mocarelos sūrį galima pakeisti feta, kietuoju sūriu arba kitokiu lengvai tirpstančiu sūriu.
  • Jei neturite šviežio česnako, galite naudoti česnako miltelius.
  • Žalumynams tinka ne tik krapai, bazilikas ar svogūnų laiškai, bet ir petražolės, šviežios mėtos ar kiti mėgstami prieskoniniai augalai.
  • Miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais, avinžirnių miltais arba kukurūzų krakmolu.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Tobulam rezultatui pasiekti verta atkreipti dėmesį į keletą svarbių detalių:
 
  • Cukiniją geriausia tarkuoti stambiai, taip išlaikysite daugiau tekstūros ir skonio.
  • Būtinai nusunkite sutarkuotą cukiniją, kitaip blynai bus per drėgni ir sunkiai iškeps.
  • Aliejų keptuvėje įkaitinkite gerai, bet neperkaitinkite – taip blynai gražiai apskrus, bet nesudega.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kad blynai iškeptų tolygiai.
  • Iškeptus blynus galite trumpai patalpinti ant popierinio rankšluosčio, kuris sugertų perteklinį aliejų.

Ingredientai

    • jaunos cukinijos: 1
    • kiaušiniai: 2
    • varškė: 150 gramų
    • tarkuota mocarela: 50 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • smulkinti žalumynai: 1 valgomojo šaukšto (krapų, baziliko, svogūnų laiškų)
    • miltai: 5 valgomųjų šaukštų
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukiniją sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, pabarstykite druska, pipirais ir leiskite šiek tiek pastovėti.
  2. 2. Po to susidariusį skystį nupilkite.
  3. 3. Tada į cukinijų masę dėkite varškę, tarkuotą mocarelą, susmulkintą česnaką, muškite kiaušinius, berkite žalumynus ir miltus. Gerai išmaišykite.
  4. 4. Kepkite blynelius iš visų pusių, gerai įkaitintame aliejuje, kol pilnai iškepa.
  5. 5. Labai skanu patiekti su grietine. Skanaus!

Marija

Kodėl nenurodomos proporcijos?
Atsakyti

Ona

Patyrusios šeimininkės viską gamina "iš akies".

Sinilga

Taigi aiškiai pateikti gramai ir vnt.kas dar neaišku?

Rasa

Kodėl nupilama vertingiausia cukinijų dalis? Sultis gerai sugeria įpilus porą šaukštų avižinių dribsnių..🫠
Atsakyti
Lietiniai su sūriu ir vištiena
(12)