1. Iš pradžių mėsą supjaustome maždaug 5x5 centimetrų dydžio gabaliukais.
2. Sudedame į indą kartu su lauro lapais ir čiobrelių šakelėmis. Viską užpilame vynu ir dedame į šaldytuvą. Marinuojame mažiausiai 12 valandų.
3. Kai jau mėsa pamarinuota, ją sudedame į lėkštę, o iš marinato išimame lauro lapus (čiobrelius galima palikti). Marinato - neišpilame!
4. Jungiame orkaitę, nustatome 150 laipsnių temperatūrą.
5. Supjaustome žiedais arba pusžiedžiais svogūnus, susmulkiname česnaką.
6. Į troškinimo indą dedame sviestą, įpilame aliejaus ir pakepame svogūnus. Svogūnus kepame tol, kol jie suminkštėja, bet nespėja paruduoti, maždaug 5 minutes.
7. Tuomet sudedame susmulkintą česnaką, šoninės gabaliukais ir grybus. Viską pakepiname dar kelias minutes.
8. Per tą laiką, greitai ir trumpai, ant stipresnės kaitros apkepiname mėsą. Kepame dalimis, kol mėsa paruduoja.
9. Iškeptą mėsą dedame į tą patį troškinimo indą, kuriame jau apkepėme svogūnus ir grybus.
10. Sudėję visą mėsą į troškintuvą, supilame visą marinatą, sultinį, įdedame uogienę, gerą žiupsnį šviežiai trintų pipirų, taip pat druskos.
11. Viską išmaišome. Mėsa turėtų būti beveik apsemta. Indą uždengiame ir dedame į orkaitę. Troškinkite maždaug 1,5-2 valandas. Kol viskas troškinasi, virtuvėje ypač skaniai kvepia!
12. Išimame troškintuvą iš orkaitės ir supilame į jį nedideliame kiekyje ištirpintą krakmolą. Viską pakaitiname ant viryklės dar kelias minutes, kol troškinys sutirštėja. Jeigu tirštumo trūksta - dar įpilame truputį vandens su krakmolu. Jeigu dar trūksta, pagardiname pagal savo skonį druska bei pipirais. Papuošiame čiobrelių šakelėmis arba raudonųjų serbentų uogomis. Patiekiame ir skanaujame!
13. Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.
Viktorija
Tobulas skonis... Ačiū už fantastišką receptą.
Atsakyti
Viktorija
Atsakyti