Skumbrė gaunasi švelni ir skani! Su šiuo receptu tu visam laikui pamirši pirktinę žuvį!

2019-12-14 Autorius oSkanu.lt

Skumbrė gaunasi švelni ir skani! Su šiuo receptu tu visam laikui pamirši pirktinę žuvį!

Ingredientai

    • skumbrės: 2
    • svogūnų: 1
    • maltų juodųjų pipirų: iš 12-15 žirnelių (malame patys)
    • lauro lapų: 5
    • citrinų: 0,5
    • vandens: 500 mililitrų
    • druskos: 2,5 valgomojo šaukšto
    • cukraus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • aliejaus: 2-3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išdarinėkite skumbrę. Nupjaukite galvą, pašalinkite vidurius, kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais.
  2. 2. Nulupkite svogūną ir supjaustome žiedais.
  3. 3. Citriną supjaustykite pusžiedžiais.
  4. 4. Tuomet į gilią lėkštę dėkit skumbrę sluoksniais.
  5. 5. Kiekvieną žuvies sluoksnį "užklokite" svogūnu, citrina, lauro lapais bei pipirų žirneliais.
  6. 6. Po to į puodą pilkite vandenį ir užvirinkite.
  7. 7. Dėkite druską, cukrų ir aliejų, permaišykite. Palikite atvėsti.
  8. 8. Paskui gautu sūrymu užpilkite skumbrę, uždenkite dangčiu arba maistine plėvele.
  9. 9. Dėkite į šaldytuvą vienai parai, o po to jau galite lepintis!

Vitalija Vait

Naudingas
(146)
O kaip, ar oda nulupti, prieš marinavima?
Atsakyti

undefined

Naudingas
(34)
Nereikia nulupti.

Zita

Naudingas
(78)
O actas i marinata nepriklauso?
Atsakyti

Nijole

Naudingas
(19)
Yra citrina ir to užtenka

Vita

Naudingas
(45)
Karšta marinatą pilti
Atsakyti

Valdas Valdas

Naudingas
(20)
Aiškiai parašyta atvėsinti, višta tu žabala

Irena

Naudingas
(0)
O paskaityt sunku?

dziedukas

Naudingas
(24)
O kokia skumbrė? Sūdyta ar šaldyta? Atšildyta? Marinatas be acto? Ar tikrai?
Atsakyti

Bobcė

Naudingas
(9)
Tik ką tik šviežiai sužvejota

kazimiera sadauskiene

Naudingas
(0)
žinoma, kad reikia acto ir gana stiprų marinatą reikia padaryti kitai ta žuvis ištiš darau tai jau n metų

Tomas

Naudingas
(16)
Iš receptas ant 1kg skumbres?
Atsakyti

Aldona

Naudingas
(4)
Kam tas vanduo iš viso? Ir dar tiek daug.
Atsakyti

Laimuže

Naudingas
(3)
Jeigu 3 skubrem. Jeigu 1 skumbrei - dalinkit visus intigrentus iš 3 . Ir bus super.
Atsakyti

Sengalvėlė

Naudingas
(2)
Kažin kur gauti tą šviežiai sužvejotą?
Atsakyti

Aldona

Naudingas
(1)
Visada pilu karštą marinatą
Atsakyti

Amy

Naudingas
(0)
Nebejuokinkit, nes dar kokia nepatyrusi šeimininkutė rimtai užpils karštu....

Nijolė

Naudingas
(0)
malti juodi pipirai iš 12-15 žirnelių, kurioj vietoj jie barstomi? nes žirneliai klojami su svogūnais ir citrina???
Atsakyti

Baba

Naudingas
(0)
Pipirai dedami po skumbrės uodega......

Aldona

Naudingas
(0)
Pilu tik karštą marinatą, taip ir saugu, ir skanu
Atsakyti

Lina

Naudingas
(0)
Pilu tik karštą marinatą. Daug skaniau.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Virta lydeka su cinamonu ir morkomis
(3)
Keptos vėjažuvės su kaparėlių sviestu
(1)