Keptuvėje kepta menkė su kepintomis morkomis ir svogūnais

Autorius apie receptą

Menkė kaip ir visos baltos žuvys pasižymi tuo, kad turi mažai kalorijų: 100 gramų šios žuvies yra vos 92 kalorijos. Ji yra labai lengvai virškinama, tad tikrai patiks ir tiems, kurie vadovaujasi sveikos mitybos principais, metantiems svorį arba net turintiems skrandžio bei virškinimo problemų. O skonis su kepintomis morkomis ir svogūnais gaunasi tikrai labai geras. Ingredientų taip pat labai mažai. Drąsiai rekomenduoju išmėginti tokį paruošimo būdą. :)

Ingredientai

    • menkė: 200 gramų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1 nedidelio
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • krapai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite keptuvę su sviestu.
  2. 2. Kepame menkę maždaug 5 minutes (po 2,5 minutės kiekvienai pusei).
  3. 3. Iškepus išimkite ir leiskite pailsėti.
  4. 4. Į keptuvę sudėkite tarkuotas morkas su susmulkintu svogūnu.
  5. 5. Pakepinkite maždaug 5 minutes.
  6. 6. Tada dėkite pomidorų pastą su krapais ir pakepinkite dar maždaug 2 minutes.
  7. 7. Žuvį pašildykite ir patiekite su daržovėmis. Skanaukite!

Atsiliepimai

Žiauriai skanus troškinys su žuvimi
(2)
Keptuvėje kepta lydeka su pomidorų padažu ir bulvių koše
(5)
Orkaitėje kepta lydeka su žolelėmis
(3)
Paprastai kepta žuvis orkaitėje
(1)