Virta lydeka su cinamonu ir morkomis

2021-03-18 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Virta lydeka su cinamonu ir morkomis
Turiu prisipažinti, kad mūsų šeimai šitaip patiko tokia virta lydeka, kad ji net puikavo ant mūsų Kūčių stalo. Taip mes labai griežtai nesilaikome visų papročių ir valgome majonezą bei grietinę. Bet jeigu labai norite šį receptą galite visiškai lengvai pritaikyti ir griežtiems papročiams, naudodami veganišką majonezą ir veganišką grietinę

Didžiulis šios žuvies privalumas yra tas, kad ji skani ir karšta, ir jau atvėsusi. Ją galite patiek tiek tiek pietums, tiek vakarienei. 

Iš pirmo žvilgsnio patiekalas gali pasirodyti visai paprastas, bet nuostabus padažas bei cinamons suteikia puikų skonį. Tikrai labai rekomenduoju išmėginti.

Ingredientai

    • išdarinėta lydeka be galvų: 400 gramų
    • juodieji pipirai (žirneliais): kelių
    • lauro lapai: 1
    • morkos: 1 (didelės)
    • svogūnai: 1
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • švieži krapai: žiupsnelio
    • cinamonas: žiupsnelio
    • malti juodieji pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia puode užverdame vandenį.
  2. verdantis vanduo puode
  3. 2. Įberiame žiupsnelį druskos, įdedame kelis žirnelius juodųjų pipirų, lauro lapą, sudedame lydekas ir verdame maždaug 10 minučių.
  4. 3. Po to nupilame vandenį ir atsargiai atskiriame lydekos filė nuo kaulų bei odos.
  5. 4. Per burokinę tarką sutarkuojame morką.
  6. tarkuota morka per burokinę tarką
  7. 5. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  8. aliejus įkaitintas keptuvėje
  9. 6. Sudedame morkas. Kai ji suminkštėja, dedame pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kepame, kol viskas suminkštės. Pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
  10. 7. Tada dubenėlyje išmaišome majonezą, grietinę bei šviežius krapus.
  11. 8. Ant lydekos filė sudedame morką su svogūnais, ant viršaus - padažą ir pabarstome šiek tiek cinamono. Patiekiame su virtais ryžiais (nors skanu ir be jų) ir skanaujame!
  12. virta lydeka su morkų patalu ir padažu
  13. 9. Rekomendacija: Daugiau lydekos receptų rasite: Lydekos receptai.
Troškintas karpis
(2)
Kepti grundalai
(2)