Gan seniai nieko neruošiau iš sojos, tad vakar vakare ant mano stalo atsidūrė - salstelėjęs ir švelnaus skonio vegetariškas troškinys. Su labai lengva rytietiška užuomina, bet tikrai ne per daug intensyvaus skonio. Itin gardu patiekti su virtais ryžiais. Dar kartu šalia valgėme salotas su kriaušėmis ir feta. Tikrai buvo be galo skani vakarienė, kai net mėsos nepasigedome. Labai rekomenduoju!
Ingredientai
sojos kubelių: 100 gramų
morkų: 3
geltonųjų paprikų: 1
moliūgas: gabaliuko (naudojau pusę Butternut squash)
1. Pradžioje sojos kubelius išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
2. Tuomet vandenį nukoškite, šaukštu gerai gabaliukus nuspauskite.
3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir gabaliuką sviesto.
4. Sudėkite sojos gabaliukus ir šiek tiek apkepinkite.
5. Suberkite kubeliais supjaustytas paprikas ir moliūgus, užpilkite pusę stiklinės vandens. Sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, uždenkite ir troškinkite ant nedidelės kaitros maždaug 10 minučių.
6. Pagardinkite viską prieskoniais, supilkite pomidorų padažą ir grietinėlę. Gerai išmaišykite ir dar kelias minutes patroškinkite.
7. Patiekite su virtais ryžiais (galima ir be jų) ir skanaukite!