Įdarytas moliūgas su ryžiais, razinomis ir riešutais

2024-04-11 Autorius Pietų stalas

Įdarytas moliūgas su ryžiais, razinomis ir riešutais
Labai švelnaus skonio grietinėlėje patroškintas moliūgas su ryžiais, grietinėle, razinomis ir riešutais, kuris pagal recepto idėją turėjo būti pikantiško skonio su kariu... bet paskutinę minutę kažkaip persigalvojau ir pridėjau razinų, cinamono ir cukraus. Gavosi toks ganėtinai saldus troškinys, kuris man labai patiko ir moliūge labai tiko. Ar gaminsite dar kartą? Tikrai užtikrintai sakau TAIP. Dabar dalinuosi šiuo fantastišku receptu ir su Jumis. Nenusivilsite! :)

Ingredientai

    • moliūgų "Butternut squash": 1
    • svogūnų: 1
    • riešutų (lazdyno, anakardžių ar migdolų)
    • grietinėlės: 100 mililitrų
    • druskos
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamono
    • razinų: saujos
    • ryžių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas bei virkite dideliame puode maždaug 25 minutes.
  2. 2. Tuomet atsargiai išskobkite, minkštimą pasmulkinkite.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus bei gabaliuką sviesto, jame apkepinkite susmulkintą svogūną.
  4. 4. Po to sudėkite išvirtus ryžius, moliūgą ir užpilkite grietinėle.
  5. 5. Pagardinkite cukrumi bei cinamonu, pridėkite razinų (aš pati razinas prieš tai palaikiau maždaug 5 minutes užpiltas verdančiu vandeniu), ir pasmulkintų riešutų.
  6. 6. Pasigaminto troškinio pridėkite į moliūgo puseles bei patiekite.
  7. 7. Mes valgėme su saldžiarūgštėmis morkų-agurkų salotomis su sezamo sėklomis.
  8. 8. Labai idealiai tiktų ir lietuviškos morkų-obuolių salotos su saulėgrąžomis.
Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
(1)
Cukinijų kepsneliai su sūriu ir varške orkaitėje
(1)
Pupelės su voveraitėmis
(1)
Vegetariškas patiekalas: Ryžiai su pievagrybiais (risotas)
(2)