Traškūs cukinijų blynai

2024-11-23 Autorius Kristina Zibartė

Traškūs cukinijų blynai
Traškūs cukinijų blynai – tai lengvas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Šie blynai yra ne tik skanūs, bet ir maistingi, nes cukinijos suteikia daug vitaminų ir mineralų. Be to, jų paruošimas yra greitas ir paprastas, todėl jie taps dažnu svečiu jūsų virtuvėje.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Cukinija: Jei neturite cukinijos, galite naudoti moliūgą ar morkas.
  • Miltai: Vietoje kvietinių miltų galite naudoti avižinius ar speltos miltus.
  • Fermentinis sūris: Galima pakeisti parmezano ar fetos sūriu.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš dedant tarkuotą cukiniją į tešlą, būtinai gerai nuspauskite išsiskyrusias sultis, kad blynai būtų traškūs.
  • Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai iškeptų ir nesudegtų.
  • Patiekite blynus su grietine, natūraliu jogurtu ar mėgstamu padažu.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 800 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 200 kcal

Ingredientai

    • Cukinija: 500 g
    • Morkos: 150 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Fermentinis sūris (tarkuotas): 50 g
    • Miltai: 50 g
    • Česnakas (smulkintas): 2 skiltelės
    • Druska: pagal skonį
    • Malti juodieji pipirai: pagal skonį
    • Džiovintas raudonėlis: žiupsnelis
    • Džiovintas bazilikas: žiupsnelis
    • Augalinis aliejus (kepimui): pagal poreikį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, užberkite šiek tiek druskos, permaišykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kol išsiskirs sultys.
  2. 2. Atskirame inde smulkiai sutarkuokite morkas, užberkite šiek tiek druskos, permaišykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kol išsiskirs sultys.
  3. 3. Nuo tarkuotų cukinijų ir morkų delnais gerai nuspauskite sultis.
  4. 4. Nuspaustą tarkuotų cukinijų ir morkų masę sudėkite į dubenį.
  5. 5. Suberkite tarkuotą sūrį, įmuškite kiaušinius, smulkintą česnaką, druską, pipirus, prieskonius ir gerai išmaišykite.
  6. 6. Suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
  7. 7. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol blyneliai gražiai apskrus.
  8. 8. Patiekite su grietinės padažu arba natūraliu jogurtu.
  9. 9. Santrauka: Traškūs cukinijų blynai – tai lengvas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Šie blynai yra ne tik skanūs, bet ir maistingi, nes cukinijos suteikia daug vitaminų ir mineralų. Be to, jų paruošimas yra greitas ir paprastas, todėl jie taps dažnu svečiu jūsų virtuvėje.
Recepto autorius Kristina Zibartė

Atsakinėjama į Komentarą

Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
(1)
Amerikietiški blynai
(34)
Lietiniai blyneliai su triušienos ir daržovių įdaru
(1)
Blynai su šokoladiniu ir karameliniu sirupu
(1)