Šokoladinis tortas su šokoladiniais putėsiais

2019-07-19 Autorius oSkanu.lt

Šokoladinis tortas su šokoladiniais putėsiais

Ingredientai

    Šokoladiniam pagrindui:
    • miltai: 110 gramų
    • kakava: 8 gramų
    • šaltas sviestas: 70 gramų
    • cukraus pudra: 35 gramų
    Šokoladiniam biskvitui:
    • kiaušiniai: 5
    • cukrus: 125 gramų
    • miltai: 50 gramų
    • krakmolas: 50 gramų
    • kakava: 25 gramų
    Šokoladiniam putėsiui:
    • pienas: 150 mililitrų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • kiaušinių tryniai: 3
    • cukrus: 50 gramų
    • juodas šokoladas: 350 gramų
    • išplakta iki standumo grietinėlė: 450 mililitrų
    Kakavinei želei:
    • vanduo: 75 mililitrų
    • cukrus: 90 gramų
    • kakava: 30 gramų
    • grietinėlė: 60 mililitrų
    • želatina skirta tortams "Tortenguss": 12 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Šokoladinis pagrindas: Iš nurodytų ingredientų užminkome tešlą, išklojame kepimo formą ir pašauname į įkaitintą iki 160 laipsnių orkaitę 16 minučių kepti. Išimame ir atvėsiname.
  2. 2. Biskvito kepimas: Kiaušinius išplakame su cukrumi iki šviesių putų. Miltus susimaišome su krakmolu ir kakava. Įsijojame į kiaušinių masę. Atsargiai sujungiame viską ir sukrėtusios į kepimo formą pašauname į 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30-35 minutėms. Tikriname mediniu pagaliuku ar jau iškepęs. Išimame ir leidžiame atvėsti. Paskui padaliname į 2 dalis.
  3. 3. Šokoladiniai putėsiai: Pieną susimaišome su grietinėle. Šokoladą susismulkiname.
  4. 4. Kiaušinio trynius išsukame gerai su cukrumi iki putų. Į šią masę pilame pieno mišinį, statome ant vandens garų ir pastoviai maišome šluotele, kol masė bus tiršta. Jokiu būdu neužviriname! Tiesiog kantriai maišome ir matysis, kada jau masės konsistencija kitokia yra. Man užtruko maždaug pusvalandį. Tuomet pilame ant šokolado ir pamaišome, kol šokoladas visiškai ištirps. Leidžiame šiek tiek pravėsti ir atsargiai sumaišome su išplakta grietinėle.
  5. 5. Torto surinkimas: Aš pati pagrindą ir biskvitus laisčiau stiprios kavos mišiniu. Taigi, į formą dedame šokoladinį pagrindą. Ant jo šiek tiek putėsių. Dedame vieną iš abiejų pusių laistytą biskvitą, ant jo putėsių ir vėl biskvitą ir vėl putėsių. Statome į šaldytuvą porai valandų.
  6. 6. Šokoladinės želė: Vandenį sumaišome su grietinėle bei cukrumi ir statome virti. Kai jau užverda, suberiame kakavą ir verdame 3 minutes. Įdedame išbrinkintą želatiną. Kai ši masė pradeda tirštėti, užpilame ant torto.
  7. 7. Idealiausia palaikyti per naktį ir tuomet lepintis!
  8. 8. Pastebėjimas: Šokoladinius putėsius aš pati kitą kartą daryčiau iš pusės normos, nes man jų gavosi per daug, nors visiems ragavusiems jie labai patiko.
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių tortų receptų rasite: Šokoladiniai tortai.
Morkų tortas Valentino dienai su Philadelphia sūrio kremu
(4)
Želė tortas su migdoliniu pagrindu ir rikota
(1)
Sausainių ir varškės tortelis su uogomis
(56)