Man ir mano šeimai šis receptas tiesiog superinis, labai gardu ir paprasta pasigaminti! Jeigu tik namuose yra šparaginių pupelių tai dažniausiai jį ir gaminu.
1. Pirmiausia šparagines pupeles nuplauname, sudedame į puodą su padruskintu vandeniu ir užvirus verdame maždaug 15-20 minučių, kol suminkštės.
2. Per tą laiką, kol verda šparaginės pupelės, nedideliais gabaliukais supjaustome dešreles ir keptuvėje ant sviesto jas apkepame, tuomet suberiame susmulkintą svogūną ir dar šiek tiek pakepiname.
3. Po to nupjaustome išvirusių pupelių kotelius ir supjaustome maždaug į 2 centimetrų ilgio gabaliukus.
4. Beriame jas į keptuvę su dešrelėmis, viską išmaišome, sukrečiame pomidorų padažą ir kepame maždaug 5 minutes.
5. Į kepimo pabaigą pabarstome pipirais ir jeigu reikia druska. Patiekiame ir skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau receptų iš šparaginių pupelių rasite: Šparaginės pupelės.