Špinatų keksas | Receptas

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 1 stiklinės
    • švieži špinatai be kotelių: 200 gramų
    • vanilė: 1 šaukštelio
    • augalinis aliejus: 0,75 stiklinės
    • miltai: 2 stiklinių
    • kepimo milteliai: 3 šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    • citrinos sultys: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje špinatus nuplauname, nusausiname bei nuskabę kotelius sudedame į smulkintuvą. Supilame aliejų bei sutriname iki tyrės. Kiaušinius suplakame su vanile bei cukrumi iki purumo, supilame sultis, špinatų tyrę, išmaišome.
  2. 2. Tuomet beriame sausus produktus: miltus, druską bei kepimo miltelius. Išmaišome.
  3. 3. Tada tešlą supilame į kepimo formą, pateptą riebalais, bei kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių (ar iškepė, tikriname su mediniu pagaliuku). Skanaujame!

Atsiliepimai

Šokoladinis burokėlių keksas
(1)
Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)
Margas bananų keksas su riešutais
(3)
Drėgnas ir labai skanus morkų keksas su glajumi
(10)
Keksas su juodaisiais serbentais ir nutella
(1)
Jogurtinis keksas su vyšnių kremu
(2)