Stiklainiuose keptos vištienos šlaunelės

2017-10-17 Autorius Visko po trupinėlį

Stiklainiuose keptos vištienos šlaunelės

Ingredientai

    • vištienos šlaunelės: 10 didesnių šlaunelių (~3,5 - 4 kg)
    • česnakai: 1 galvutės
    • lauro lapeliai: 5-6
    • rupi druska: 35 gramų (kas nemėgstate sūriau, galite įdėti mažiau)
    • kvepiančių, karčių ir įvairių pipirų žirneliais, apelsininių pipirų žiupsnis
    • vanduo: 0,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje iš šlaunelių išimame kaulus, mėsą labai smulkiai nesmulkiname, į maždaug 5-6 dalis šlaunelę.
  2. 2. Sudedame į didesnį dubenį, nuplauname, pamerkiame į šaltą vandenį bent 60 minučių, nusausiname, sudedame visus išvardintus ingredientus (česnaką susmulkiname, ne sutraiškome) viską gerai išmaišome, pridengiame kokia lėkštute arba išnešame kažkur šaltai iki kitos dienos.
  3. 3. Tuomet kitą dieną vėl pamaišiusios, sudedame į norimos talpos stiklainius, iš tokio kiekio išeis maždaug 8 puslitrainiai. Labai pilnus neprigrūdame, per nykščio storumą paliekame nuo viršaus tuščius.
  4. 4. Dedame į šaltą orkaitę, nustatome 190 temperatūrą bei kepame maždaug 80 minučių, kol pradeda rausti šlaunelių viršus.
  5. 5. Tuomet uždedame dangtelius, dar pakaitiname apie 5 minutes bei ištraukusios, neatidarant užsukame.
  6. 6. Sušąla labai puikūs drebučiai, tinka kelionėms arba svečiams vaišinti, aišku ir savęs nepamirškite! Skanaus!

Jura Nesvarbi

Manau vanduo, kad apsemtu stiklainius, bet ne ant vistienos
Atsakyti

Gražina

Vanduo tik mėsai mirkyti, kai iš parduotuvės į stiklainius nereik vandens

Oras

Kaip jūs skaitot receptą, jei klausinėjat kur dėt vandenį, baisu.
Atsakyti

Miki

Dėl to vandens taip aiškiai parašyta, o panika sukelta😅. Ir man labai juokinga😂

Kur pilti tą vandenį? Ar gali kas nors pasakyt?
Atsakyti

Dangė

Tai ar išsiaiškino kas nors, kur dėti tą 0,5 stiklinės vandens?
Atsakyti

Edita

O kiek laiko isilaiko tokia vistiena stiklainiuose?
Atsakyti

Ausra

Va dar bulvyciu į tą stiklainį kartu įdėkite bus super
Atsakyti

alė

Tai apie vandenį galit kas parašyt kur jis pilamas, kas esat darę šį receptą? Ačiū
Atsakyti

Stas

Aš į slitklainius nepilu vandens
Atsakyti

undefined

Tik pirkim iškart šlaunelių mėsą, tai nereikės kauliuku išiminėt, iškart paruošta mėsa...
Atsakyti

Irma

Labai suintrigavo šis receptas. Labai mėgstu vištieną. Tikrai išbandysiu tinkamai susiklosčius aplinkybėms - įsigijus naminių šlaunelių. Bet.... SLOVIKĖLIAI... - žiauru: mane tiesiog nužudė :(
Atsakyti

Zuzana

Darau tai eilę metų, bet šiek tiek kitaip. Naudoju kaimiškus broilerius, susmulkinu degtukų dydžio gabalėliais, didesniu kaulus pašalinu ir jokių plovimų, nusausinu popieriniu rankšluosčiu. Dedu česnako, pipirų, morkų pagal skonį, o druskos 1kg 12 gramų. Viską gerai išmasažuoju ir palieku porai valandų. Po to talpiai dedu į 0,5 ltr. stiklainius, priedengiu užsukamais dangteliais, bet neužsuku. Po valandos patikrinu, jei dar kietoka, kepa toliau. Iškepus tuoj pat užsuku dangtelius. Skanaus.
Atsakyti

alė

O vandens jūs nepilat, kaip tam recepte?

Regina

Ar morkas deti zalias pjaustytas tarkuotas

gaspadine

ant ko sustatote orkaiteje stiklainius-ar ant groteliu, ar ant blekutes...bijau, kad sprogs..

Jonas

As tai galvoju,kad tikrai ta bandeni reikia supilti ivistiena kai marinuoji,kai tik bus akcija slaunelem,reiks pasidaryti,turetu buti liuxusinis skonis.
Atsakyti

Stssė

Vandens nereik visai,o mėsytę netgi nusausint

Ona

Tai kur tą 0,5l vandens dėti? Taip ir nesupratau.
Atsakyti

Nesvarbu

Į stiklainį

Onutė

Aš numirkinu pusę valandos prieš tai nulupti skūras ir smaigalį nukerpu, toliau užkaičiu puodą su vandeniu sudedu mėsyte ,kai susidaro putos nugriebiu ,nuplaunu mėsa šaltu vandeniu, o tada sudedu prieskonius morka česnaką pipirus, istirpintą druską pusės lit vandenyną supilti ant mėsytės prispauďžiu palieku per naktį ,sekančia dieną sudedu į stiklainius , kur liko vanduo vienodai supilstau į stiklainius ir statau į šalta orkaitę , blėkutej ,aš pasilieka nuvirinto iškuošto sultinio ir dapilu į stiklainius kaitinu 190 l 80min, pastoviai taip darau labai skanu

Vilma

Merginos tsigi ta vandenh reik uzpilt ant mesytes dar bliude esant ir ismaisius palikt pasistovet .
Atsakyti

Eugenija

Retai kada randu recepta ,kuris pasitvirtintu.bet sitas geras,mesa gaunasi puiki.
Atsakyti

Gintautas

Tai taip ir niekas neatsake, kur naudoti ta vandeni?
Atsakyti

Andzelika

Labai idomus ir originalus receptas. Artimiausiu metu tikrai isbandysiu.
Atsakyti

Liuda

Vanduo kur?
Atsakyti

virginija

taigi parašyta 0,5 l

regina

okur ta vandeni deti-ar tiek i vienapuses litro stiklaini

Lina Nesvarbu

supper skanu aromatas islieka.parduotuvej nenusipirksi
Atsakyti

WorldRecipes™

Irma, slovikėliai pataisyti. Tikiuos, dar pavyks prisikelti iš numirusių, po šios gramatinės mirties? :o
Atsakyti

Snieguolė

Atsiprašau o tą puse stiklinės vandens pilti į kiekvieną puslitriuką po puse stiklinės?Ačiū

Lilė

Įdomu iš kur tie drebučiai gaunasi? Puslitriukuose vištytė sukrito ir liko tuščios vietos.
Atsakyti

nijole

tai kiek laiko galima vartoti?
Atsakyti
Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
(3)
Salotos su iceberg salotomis ir vištienos file
(1)
Vištienos arba Kalakutienos ir bulvių apkepėle
(8)