Sumuštinis su avokadu, rikota ir vyšniniais pomidorais pagal Oliverį

2024-02-04 Autorius Pietų stalas

Sumuštinis su avokadu, rikota ir vyšniniais pomidorais pagal Oliverį
Man pastaruoju metu užėjo kažkokia tikrų tikriausia rikotos manija - negaliu praeiti parduotuvėje pro sūrių lentyną, nepasiėmusi dar vienos rikotos. Kai nebežinojau, ką čia dar skanaus su ja pagaminus, vienoje Oliverio laidoje per televizorių pamačiau šiuos sumuštinius ir nusprendžiau išmėginti. Taip patiko, kad gaminau jau tris dienas iš eilės. Paprasta, bet galo skanu, kai iš paprastų ingredientų sukuriamas sotus patiekalas. Būtinai rekomenduoju išmėginti!

Ingredientai

    • ruginės duonos: 1 riekės (naudoju Ekologišką tamsią)
    • rikotos: 2 valgomųjų šaukštų
    • avokadų: 0,5
    • vyšninių pomidorų: 3
    • raudonųjų svogūnų: pagal skonį
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • baziliko
    • sviesto (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Duona šiek tiek paskrudinkite ir aptepkite sviestu - šis etapas nėra būtinas, bet mums toks variantas labiau patiko.
  2. 2. Tada ant duonos tepkite rikotą, pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais.
  3. 3. Tuomet avokadą nulupkite, supjaustykite labai siauromis plokštelėmis ir paskleiskite ant sumuštinio.
  4. 4. Dėkite šiek tiek raudono svogūno, papjaustyto itin plonais šiaudeliais bei vyšninių pomidorų puselių.
  5. 5. Aišku, čia itin tinka baziliko lapeliai, pagal norą dar galima ir užspausti citrinos sulčių. Be galo skanu!

Viltė

Tinka ir Filadelfijos sūris (tepamas).
Atsakyti
Keptuvėje kepti karšti sumuštiniai su antiena arba vištiena ir šonine
(1)
Croque Monsieur - prancūziški karšti sumuštiniai orkaitėje
(6)