Sūrio pyragas be cukraus, su avietėmis ir riešutiniu padu

2018-01-24 Autorius Mitybologija

Sūrio pyragas be cukraus, su avietėmis ir riešutiniu padu

Ingredientai

    • graikiškas jogurtas: 300 gramų
    • maskarponė: 250 gramų
    • šaldytos avietės: 400 gramų
    • stevijos milteliai: 3 šaukštelių (arba klevų sirupas)
    • želatina: 20 gramų (arba 5 gramų agaro miltelių)
    • vanduo: 100 mililitrų (želatinai)
    Padui:
    • minkštos datulės: 100 gramų
    • graikiniai riešutai: 50 gramų
    • natūrali karti kakava: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių formą tortui padengiame su kepimo popieriumi, datules, kakavą bei graikinius riešutus susmulkiname iki vientisos masės, klojame į skardą 1 mm storio sluoksnį (idealiausia dėti drėgnomis rankomis, šitaip neprilips). Palaikome maždaug 10-20 minučių šaldymo kameroje
  2. 2. Tuomet graikišką jogurtą išplakame su maskarpone bei 2 šaukšteliais stevijos miltelių (ar klevų sirupo).
  3. 3. Tada želatiną/agarą užmerkiame vandenyje bei pašildome puode, kol ištirps.
  4. 4. Avietes sutriname maisto smulkintuvu bei pusę kiekio įmaišome į graikiško jogurto ir maskarponės masę.
  5. 5. Po to du trečdalius želatinos/agaro maišome su jogurto bei maskarponės mase, supilame ant formoje iškloto riešutinio pado, pastatome į šaldytuvą stingti.
  6. 6. Tuo tarpu likusias sitrintas avietes sumaišome su šaukšteliu stevijos miltelių arba klevų sirupo, įmaišome likusią želatiną/agarą ir paruoštą masę užpilame ant torto viršaus.
  7. 7. Paliekame mažiausiai porą valandų stingti šaldytuve. Skanaujame!
Imbierinis sūrio pyragas su karamele
(1)
Morkų pyragas su varškės kremo pertepimu
(8)
Meduolinis obuolių pyragas
(1)
Receptas: Aguoninis pyragas
(1)
Migdolinis obuolių pyragas
(6)