stevijos milteliai: 3 šaukštelių (arba klevų sirupas)
želatina: 20 gramų (arba 5 gramų agaro miltelių)
vanduo: 100 mililitrų (želatinai)
Padui:
minkštos datulės: 100 gramų
graikiniai riešutai: 50 gramų
natūrali karti kakava: 1 šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių formą tortui padengiame su kepimo popieriumi, datules, kakavą bei graikinius riešutus susmulkiname iki vientisos masės, klojame į skardą 1 mm storio sluoksnį (idealiausia dėti drėgnomis rankomis, šitaip neprilips). Palaikome maždaug 10-20 minučių šaldymo kameroje
2. Tuomet graikišką jogurtą išplakame su maskarpone bei 2 šaukšteliais stevijos miltelių (ar klevų sirupo).
3. Tada želatiną/agarą užmerkiame vandenyje bei pašildome puode, kol ištirps.
4. Avietes sutriname maisto smulkintuvu bei pusę kiekio įmaišome į graikiško jogurto ir maskarponės masę.
5. Po to du trečdalius želatinos/agaro maišome su jogurto bei maskarponės mase, supilame ant formoje iškloto riešutinio pado, pastatome į šaldytuvą stingti.
6. Tuo tarpu likusias sitrintas avietes sumaišome su šaukšteliu stevijos miltelių arba klevų sirupo, įmaišome likusią želatiną/agarą ir paruoštą masę užpilame ant torto viršaus.
7. Paliekame mažiausiai porą valandų stingti šaldytuve. Skanaujame!