Ieškote greito ir paprasto būdo nustebinti šeimą gardžia bei lengva vakariene? Sūriu ir daržovėmis įdaryti portobello pievagrybiai, patiekiami su puriais ryžiais ir gaivia morkų-česnakų-majonezo mišraine, yra puikus pasirinkimas. Šis patiekalas ne tik džiugins skonio receptorius, bet ir suteiks sotumo jausmą, neapsunkindamas organizmo.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
Portobello pievagrybiai: galite naudoti didesnius įprastus pievagrybius arba kitus mėgstamus grybus, pavyzdžiui, shiitake grybus.
Maži pomidoriukai: vietoje jų tinka vyšninių pomidorų puselės arba smulkiai pjaustyti didesni pomidorai.
2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinamas sviestas su trupučiu aliejaus, o pievagrybiai apkepinami, kol pradeda švelniai apskrusti.
3. Įdaras ir paruošimas kepimui: Apkepinti pievagrybiai dedami į kepimo skardą apversti į viršų.
4. Grybų kepurėlės lengvai pabarstomos druska ir pipirais, taip pat galima pridėti nedidelį gabalėlį sviesto su prieskoniais.
5. Į kiekvieną grybą dedamas smulkintas svogūnas, pomidoriukų puselės, šparagai ir česnako griežinėliai.
6. Sūrio sluoksnis: Ant įdarytų grybų dosniai užberiamas tarkuotas sūris, kuris suteiks malonų kreminį sluoksnį ir traškią plutelę.
7. Kepimas: Paruošti grybai dedami į iki 200 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepami apie 15 minučių, kol sūris ištirpsta ir gražiai apskrunda.
8. Garnyro ruošimas: Ryžiai išverdami pagal pakuotės instrukcijas. Tuo tarpu mišrainė ruošiama smulkinant morkas ir česnaką, po to viskas sumaišoma su majonezu, druska ir pipirais.
9. Patiekimas: Kepti pievagrybiai patiekiami ant ryžių, šalia dedama gaivi mišrainė. Viskas pagardinama šviežiomis petražolėmis ir sojų padažu.
10. Skanaus!: Patiekalas iškart patiekiamas karštas, o jo kvapas ir skonis tikrai sužavės visus ragaujančius.