Sūriu ir daržovėmis įdaryti portobello pievagrybiai su ryžiais ir morkų-česnakų mišraine

2024-12-13 Autorius geram_skoniui

Sūriu ir daržovėmis įdaryti portobello pievagrybiai su ryžiais ir morkų-česnakų mišraine
Ieškote greito ir paprasto būdo nustebinti šeimą gardžia bei lengva vakariene? Sūriu ir daržovėmis įdaryti portobello pievagrybiai, patiekiami su puriais ryžiais ir gaivia morkų-česnakų-majonezo mišraine, yra puikus pasirinkimas. Šis patiekalas ne tik džiugins skonio receptorius, bet ir suteiks sotumo jausmą, neapsunkindamas organizmo.
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Portobello pievagrybiai: galite naudoti didesnius įprastus pievagrybius arba kitus mėgstamus grybus, pavyzdžiui, shiitake grybus.
  • Maži pomidoriukai: vietoje jų tinka vyšninių pomidorų puselės arba smulkiai pjaustyti didesni pomidorai.
  • Šparagai: galite pakeisti brokoliais, cukinijomis ar paprikomis, priklausomai nuo sezono ir asmeninių pageidavimų.
  • Tarkuotas sūris: naudokite mėgstamą sūrio rūšį, pavyzdžiui, čederį, mocarelą ar net mėlynąjį pelėsinį sūrį, kad suteiktumėte patiekalui unikalų skonį.
  • Sviestas ir aliejus kepimui: galite naudoti tik alyvuogių aliejų arba kitą mėgstamą aliejų, pavyzdžiui, kokosų ar avokadų.
  • Ryžiai: puikiai tiks ir bolivinė balanda (kynva) arba kuskusas, jei norite paįvairinti garnyrą.
  • Majonezas mišrainei: galite naudoti graikišką jogurtą arba veganišką majonezą, siekdami lengvesnio varianto.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepdami grybus, įsitikinkite, kad jie gerai nuplauti ir nusausinti, kad kepimo metu išlaikytų tinkamą tekstūrą.
  • Kepant daržoves, stenkitės jų neperkepti, kad išlaikytumėte traškumą ir maistines savybes.
  • Jei norite intensyvesnio skonio, į įdarą galite pridėti smulkintų alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų ar kaparėlių.
  • Patiekalą galite pagardinti šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip bazilikas, čiobreliai ar raudonėlis, kad suteiktumėte papildomo aromato.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 1200 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 300 kcal

Ingredientai

    • Portobello pievagrybiai: 4 vidutinio dydžio arba dideli
    • Maži pomidoriukai: 6 vienetai
    • Smulkintas svogūnas: 1 vidutinio dydžio (baltas arba raudonas)
    • Šparagai: 8 vnt.
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Tarkuotas sūris: 100 g
    • Sviestas: 2 valg. šaukštai
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg. šaukštai
    • Petražolės: pagal skonį
    • Druska, pipirai: pagal skonį
    • Ryžiai: 200 g
    • Morkos: 2 vidutinio dydžio
    • Majonezas: 2 valg. šaukštai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pievagrybių paruošimas: Portobello pievagrybiai kruopščiai nuplaunami ir nusausinami popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinamas sviestas su trupučiu aliejaus, o pievagrybiai apkepinami, kol pradeda švelniai apskrusti.
  3. 3. Įdaras ir paruošimas kepimui: Apkepinti pievagrybiai dedami į kepimo skardą apversti į viršų.
  4. 4. Grybų kepurėlės lengvai pabarstomos druska ir pipirais, taip pat galima pridėti nedidelį gabalėlį sviesto su prieskoniais.
  5. 5. Į kiekvieną grybą dedamas smulkintas svogūnas, pomidoriukų puselės, šparagai ir česnako griežinėliai.
  6. 6. Sūrio sluoksnis: Ant įdarytų grybų dosniai užberiamas tarkuotas sūris, kuris suteiks malonų kreminį sluoksnį ir traškią plutelę.
  7. 7. Kepimas: Paruošti grybai dedami į iki 200 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepami apie 15 minučių, kol sūris ištirpsta ir gražiai apskrunda.
  8. 8. Garnyro ruošimas: Ryžiai išverdami pagal pakuotės instrukcijas. Tuo tarpu mišrainė ruošiama smulkinant morkas ir česnaką, po to viskas sumaišoma su majonezu, druska ir pipirais.
  9. 9. Patiekimas: Kepti pievagrybiai patiekiami ant ryžių, šalia dedama gaivi mišrainė. Viskas pagardinama šviežiomis petražolėmis ir sojų padažu.
  10. 10. Skanaus!: Patiekalas iškart patiekiamas karštas, o jo kvapas ir skonis tikrai sužavės visus ragaujančius.
Sūriu ir daržovėmis įdaryti portobello pievagrybiai su ryžiais ir morkų-česnakų mišraine
Pupelės su voveraitėmis
(1)
Tortilijos su kepintomis daržovėmis ir grybais
(1)