Ši grybų mišrainė mūsų šeimai tokia skani, kad jau šiemet gaminu antrą kartą. Pirmosios porcijos neliko labai greitai. Jei tik turite grybų, bėkite pasigaminti ir Jūs. Visos mano draugės jau paprašė recepto.
1. Pirmiausia kopūstus supjaustome ir patroškiname su nedideliu kiekiu aliejaus.
2. Morkas sutarkuojame burokinės tarkos pagalba ir pakepame aliejuje.
3. Tada svogūnus smulkiai supjaustome bei pakepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
4. Grybus taip pat pakepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
5. Po to visas daržoves dedame į puodą, pilame pomidorų padažą, sudedame lauro lapus, juoduosius pipirus ir druską.
6. Viską sumaišome ir kaitiname maždaug 10-12 minučių.
7. Dar karštą grybų mišrainę sukrečiame į švarius stiklainius, pridengiame (bet neužsukame) švariais dangteliais ir pasterizuojame maždaug 20-23 minutes.
8. Paskui dangtelius užsukame, o stiklainiukus apverčiame "aukštyn kojomis" ir paliekame pilnai atvėsti.
9. Kopūstų su grybais mišrainę laikome vėsiai. Aš tam naudoju savo rūsį. :) Skanaus!
10. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Gintaras Aurimas Vizgirda
kokius 20 metų, tokią ar panašią gaminu. Super!
Atsakyti
Gintaras Aurimas Vizgirda
Atsakyti