1. Pradžioje kiaušinius suplakite su grietine, medumi bei vanilės ekstraktu. Įmaišykite pieną. Ant viršaus suberkite avižinius dribsnius, druską, kepimo miltelius, maltus migdolus, kokosų drožles, cinamoną bei gvazdikėlius. Viską išmaišykite iki vientisos masės bei kubeliais įpjaustykite obuolį.
2. Tuomet tešlą paskirstykite popierinėse keksiukų formelėse keksiukų kepimo skardoje (tešla ganėtinai skysta, todėl Jums prireiks keksiukų kepimo formos, nes vien popierinės formelės tešlos neišlaikytų, viskas tiesiog bėgtų per kraštus). Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite apie 30 minučių.
3. Po to iškepusius keksiukus atvėsinkite skardoje, kad prieš išimant sutvirtėtų. Skanaukite!
4. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Liudmila Navickiene
Atsakyti