1. Biskvito kepimas: Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su puse kiekio cukraus išsukite iki baltumo. Baltymus su kita cukraus dalimi išplakite iki standumo. Tada atsargiai sumaišykite kiaušinius. Įsijokite miltus į kiaušinių masę, suberkite riešutus bei atsargiai išmaišykite. Supilkite ištirpintą bei atvėsintą sviestą. Labai atsargiai viską sumaišykite, atliekant kuo mažiau judesių, kad iš tešlos išeitų kuo mažiau oro, nes kitaip biskvitas neiškils. Jei abejojate, galite įberti 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
2. Kremo paruošimas: Kiaušinių trynius sumaišykite su 60 mililitrų šilto vandens, įdėkite vanilinio cukraus, išmaišykite. Šią tyrelę praleiskite pro sietelį į puodą, įpilkite sutirštintą pieną. Išmaišykite bei kaitinkite ant silpnos ugnies kol skystis šiek tiek sutirštės. Tuomet nuimkite nuo ugnies bei palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Minkštą sviestą išsukite iki baltumo, paskui dalimis po šaukštą įsukite atvėsusį kiaušinių kremą. Įmaišykite riešutus.
3. Torto surinkimas: Nuo biskvito nupjaukite viršutinę dalį, ją susmulkinkite bei pakepinkite orkaitėje, kad gautumėte sausus trupinius. Į atskirą dubenėlį atidėkite du šaukštus kremo. Sudėkite biskvito dalį ant torto lėkštės, užtepkite pusę kremo, ant viršaus antrą biskvito lakštą, užtepkite likusį kremą. Ir ant viršaus paskutinę biskvito dalį. Šonus aptepkite atidėtu kremu bei apibarstykite trupiniais. Abrikosų džemą pašildykite, praleiskite pro sietelį bei užtepkite ant torto viršaus. Palikite, kad sustingtų.
4. Viršaus paruošimas: Sumaišykite cukraus pudrą su kakava bei vandeniu, gausite rudą tyrelę. Ją užpilkite ant torto bei paskirstykite. Stambiai sukapotus riešutus sumaišykite su trupiniais bei apibarstykite torto kraštus. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Mėgaukitės!
5. Rekomendacija: Daugiau riešutinių tortų receptų rasite: Riešutiniai tortai.