Šviežių voveraičių sriuba su aitriąja paprika

2019-07-11 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Šviežių voveraičių sriuba su aitriąja paprika

Ingredientai

    • sultinys: 2 litrų (naudoju vištienos sultinį)
    • šviežios voveraitės: 200 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • ryžiai: 150 gramų
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • aitriosios paprikos: 1
    • šviežios petražolės: žiupsnelio
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į verdantį sultinį suberiame ryžius bei išverdame.
  2. 2. Tuomet keptuvėje su ištirpintu sviestu pakepiname sutarkuotas morkas bei susmulkintą svogūną. Kai jau daržovės suminkštėja, sudedame nuvalytas voveraites. Pakepiname maždaug 7 minutes.
  3. 3. Po to sudedame išspaustus česnakus, susmulkintą aitriąją papriką bei dar pakepiname, kol pasklis malonus česnako kvapas. Sudedame keptuvės turinį į puodą su sultiniu bei ryžiais. Paverdame dar kelias minutes. Tada pagardiname druska, pipirais bei susmulkintomis petražolėmis. Patiekiame ir skanaujame!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau voveraičių sriubų receptų rasite: Voveraičių sriubos.
Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)
(2)
Pievagrybių ir mėsos kukulių sriuba su grietinėle
(1)
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)