Šviežių voveraičių sriuba su aitriąja paprika

2019-07-11 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Šviežių voveraičių sriuba su aitriąja paprika

Ingredientai

    • sultinys: 2 litrų (naudoju vištienos sultinį)
    • šviežios voveraitės: 200 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • ryžiai: 150 gramų
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • aitriosios paprikos: 1
    • šviežios petražolės: žiupsnelio
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į verdantį sultinį suberiame ryžius bei išverdame.
  2. 2. Tuomet keptuvėje su ištirpintu sviestu pakepiname sutarkuotas morkas bei susmulkintą svogūną. Kai jau daržovės suminkštėja, sudedame nuvalytas voveraites. Pakepiname maždaug 7 minutes.
  3. 3. Po to sudedame išspaustus česnakus, susmulkintą aitriąją papriką bei dar pakepiname, kol pasklis malonus česnako kvapas. Sudedame keptuvės turinį į puodą su sultiniu bei ryžiais. Paverdame dar kelias minutes. Tada pagardiname druska, pipirais bei susmulkintomis petražolėmis. Patiekiame ir skanaujame!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau voveraičių sriubų receptų rasite: Voveraičių sriubos.
Lašišos sriuba su grietinėle
(1)
Trinta baklažanų, pomidorų ir paprikų sriuba
(1)
Midijų sriuba su kokoso pienu ir kario prieskoniais
(1)
Klasikiniai lietuviški šaltibarščiai su bulvėmis
(24)
Veganiška trinta moliūgų ir lęšių sriuba
(2)