Tobuliausi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai su citrusų ir medaus glazūra

2025-03-18 Autorius oSkanu.lt

Tobuliausi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai su citrusų ir medaus glazūra
Šių fantastiškų kiaulienos šonkauliukų paslaptis slypi unikalaus skonio glazūroje, kurioje harmoningai susilieja citrusinių vaisių, medaus ir prieskonių aromatai. Gaunasi itin gardūs bei sultingi kiaulienos šonkauliukai - labai rekomenduoju išmėginti! Tiesiog tikrai būtina pabandyti, man jie tobuliausi iki šiol bandyti!

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje kiaulienos šonkauliukų galima naudoti kiaulienos sprandinę arba jautienos šonkauliukus.
  • Jei neturite šviežio imbiero, galima naudoti 1/2 arbatinio šaukštelio malto imbiero.
  • Vietoje medaus galima naudoti klevų sirupą arba rudą cukrų.
  • Jei namuose nėra rozmarino, galima pakeisti šviežiu arba džiovintu čiobreliu.
  • Sojos padažą galima pakeisti tamari padažu arba kokosų aminos.
  • Citrinos ir apelsinai gali būti pakeisti mandarinais arba greipfrutais, tik tuomet reikėtų atitinkamai koreguoti medaus kiekį.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausiems rezultatams pasiekti, kiaulienos šonkauliukus prieš gaminimą palaikykite kambario temperatūroje apie 30 minučių.
  • Jei norite dar intensyvesnio skonio, šonkauliukus galite marinuoti glazūroje per naktį šaldytuve.
  • Glazūros lipnumą galima reguliuoti medaus kiekiu – daugiau medaus suteiks daugiau lipnumo.
  • Kepimo metu svarbu reguliariai vartyt šonkauliukus, kad glazūra vienodai pasiskirstytų ir nepridegtų.
  • Norint išgauti traškią glazūrą, paskutines 5 minutes galima kepti įjungus grilio funkciją orkaitėje.

Ingredientai

    • kiaulienos šonkauliukai: 1 kilogramo
    • česnakas: 4 skiltelių
    • citrinos: 0,5
    • apelsinai: 0,5
    • šviežias tarkuotas imbieras: 1 valgomojo šaukšto
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • chili milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba gabaliukas džiovinto čili pipiriuko)
    • paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • šviežias rozmarinas: kelių lapelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Kiaulienos šonkauliukų juostą nuplauname, nusausiname ir supjaustykite gabaliukais (po vieną kauliuką vienam gabaliukais).
  3. 3. Tada sudedame į kepimo skardą išklota su folija, uždengiame ir ant viršaus folija bei kepame maždaug pusvalandį.
  4. 4. Per tą laiką, kol kepa šonkauliukai pasidarykite padažą: Į dubenėlį įtarkuokite citrinos, apelsino žieveles, įspauskite sultis, sudėkite kartu su minkštimu, tik baltosios dalies nededame, nes gausis perkartu.
  5. 5. Įspaudžiame česnako skilteles, įtarkuojame imbiero (aš pati marinatams turiu užsišaldžiusi imbiero, tuomet jis labai gražiai tarkuojasi bei nelieka siūlų), įberiame džiovintos paprikos, aš pati dėjau džiovinto chili pipiriuko šiek tiek, įberiame susmulkintus kelis rozmarino lapelius dėl aromato, sudedame medų, sojos padažą ir aliejų.
  6. 6. Išmaišome tirštą padažą, paragaujame, gal Jums norėsis saldesnio, aštresnio arba sūresnio.
  7. 7. Po pusvalandžio kepimo išimame šonkauliukus iš orkaitės, atidengiame, aptepame šonkauliukus paruoštu padažu ir dar dedame kepti į orkaitę.
  8. 8. Kepame dar maždaug pusvalandį. Kartas nuo karto vartydamos ir vis aptepdamos nutekėjusiu padažu.
  9. 9. Iškepti kiaulienos šonkauliukai pasidengia itin skania ir lipnia glazūra… gardumėlis! Pavalgius belieka tik savo pirštus apsilaižyti!
Tobuliausi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai su citrusų ir medaus glazūra

Atsakinėjama į Komentarą

"Senelio" maltinukai
(9)