Senovinis šnicelis iš maltos mėsos kaip valgykloje

2024-06-23 Autorius Violetos kambariukas

Senovinis šnicelis iš maltos mėsos kaip valgykloje
Senovinis šnicelis iš maltos mėsos kaip valgykloje yra nostalgiškas patiekalas, primenantis vaikystės pietus mokyklos valgykloje ar šeimos pietus. Šis receptas atgaivina prisiminimus ir suteikia galimybę mėgautis klasikiniu skoniu, kuris daugelį sugrąžina į praeitį. Maltos mėsos šniceliai yra ne tik skanūs, bet ir maistingi. Kiauliena, pagrindinis šio patiekalo ingredientas, yra puikus baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis. Baltymai yra būtini raumenų augimui ir atstatymui, o geležis padeda užkirsti kelią anemijai, todėl šniceliai yra puikus pasirinkimas subalansuotai mitybai.

Alternatyvos Ingredientams:

- Vietoje kiaulienos faršo galite naudoti vištienos arba kalakutienos faršą, kuris yra liesesnis ir turi mažiau riebalų.
- Pieną galite pakeisti augaliniu pienu, pvz., migdolų arba sojų pienu, kad patiekalas būtų tinkamas laktozės netoleruojantiems asmenims.
- Juodą duoną galima pakeisti balta duona arba avižiniais dribsniais, kurie taip pat suteikia patiekalui tekstūros.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~5 šniceliai.

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 500 gramų (tinka ir kita mėsa)
    • juoda duona: 2 riekelių
    • pienas: ~100 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • svogūnai: 0,5
    • česnakas: 1 skiltelės (didesnės)
    • druska
    • malti pipirai
    • džiūvėsėliai: 1 stiklinės
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nupjaustome duonos plutelę, o minkštimą susmulkiname bei užpylę pienu palaikome 5 minutes.
  2. 2. Į kiaulienos faršą įmušame vieną kiaušinį, sudedame išmirkytą nuspaustą duoną, smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, įberiame druskos, pipirų bei viską gerai išmaišome, ir dar šiek tiek faršą gerai išdaužome (kelis kartus smarkiai metame į dubenį).
  3. 3. Tuomet iš paruošto faršo formuojame pailgus, ovalios formos, maždaug 1 centimetro storio šnicelius.
  4. 4. Kiekvieną šnicelį pamirkome kiaušinio plakinyje (įberiame žiupsnelį druskos) ir pavoliojame džiūvėsėliuose.
  5. 5. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  6. 6. Pastebėjimas: Šnicelį labai gardu patiekti su baltu padažu: keptuvėje išlydome gabaliuką sviesto, įdedame šaukštelį miltų, kai pakepa, suberiame sutrupintą sultinio kubelį, supilame stiklinę pieno, išmaišome, įdedame truputį grietinės bei krapų. Šnicelis idealiai tinka su bulvių koše, grikiais bei daržovių salotomis. Skanaus!
  7. 7. Išvados: Senovinis šnicelis iš maltos mėsos kaip valgykloje yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori atgaivinti senus prisiminimus ir mėgautis skaniu bei maistingu patiekalu. Šis receptas yra lengvai paruošiamas ir suteikia galimybę eksperimentuoti su įvairiais ingredientų pakeitimais, kad būtų pasiektas tobulas skonis pagal jūsų skonį.

Tsss

Žiauriai skanu! Jau kokį 10 kartą darysiu.
Atsakyti
Sotus mėsos kepsnys
(2)
Karaimų tešlos kibinai su mėsa
(2)
Karštai rūkytos kiaulės ausys
(2)
Lietinių sumuštiniai "Ala kebabai"
(1)
Senovinis tarybinis kiaulienos guliašas su bulvių koše
(125)