Traškios krabų lazdelės džiūvėsėliuose

2025-04-23 Autorius oSkanu.lt

Traškios krabų lazdelės džiūvėsėliuose
Traškios krabų lazdelės džiūvėsėliuose – tai tobulas užkandis, kuris sužavės visus gurmanų skonio receptorius. Šis unikalus krabų lazdelių patiekalas jungia švelnų jūros gėrybių skonį su traškia, auksinės spalvos plutele, kuri susiformuoja apkepus jas džiūvėsėliuose. Šis receptas gali būti puikus pasirinkimas tiek vakarėliams, tiek jaukiems šeimos susitikimams, tiek piknikams gamtoje. Krabų lazdelės, padengtos traškiu džiūvėsėlių sluoksniu, tampa visiškai kitokiu kulinariniu potyrių, nei įprastai vartojamos šaltos krabų lazdelės. Išskirtinio skonio ir tekstūros derinys paverčia šį paprastą užkandį tikru gardėsiu, kuris puikiai dera tiek karštas, tiek atvėsęs. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje įprastų džiūvėsėlių galima naudoti panko džiūvėsėlius, kurie suteiks dar traškesnę tekstūrą.
  • Kiaušinį galima pakeisti graikišku jogurtu arba majonezu, jei norite kitokio skonio.
  • Paprastiems miltams galima naudoti kukurūzų krakmolą arba avižinius miltus, kurie suteiks kitokį traškumą.
  • Aliejų kepimui galima rinktis kokosų, saulėgrąžų arba rapsų – kiekvienas suteiks skirtingą skonio atspalvį.
  • Prie krabų lazdelių tiks ne tik sojos padažas, bet ir saldžiarūgštis, aioli, wasabi majonezo ar čili padažas.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš pradedant gaminti, krabų lazdeles atšildykite kambario temperatūroje, taip išvengsite vandens kaupimosi apvoliojimo metu.
  • Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės-aukštos temperatūros, kad išvengtumėte aliejaus įsigerimo į lazdeles.
  • Kepkite nedidelėmis partijomis, kad lazdelės nesiliestų tarpusavyje ir taptų vienodai traškios iš visų pusių.
  • Iškeptas lazdeles dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
  • Patiekite iš karto po kepimo, kai jos yra pačios traškiausios.
  • Jei norite išlaikyti traškumą ilgiau, laikykite jas orkaitėje žemoje temperatūroje.
  • Patiekalą galima pagardinti šviežiomis žolelėmis – krapais, petražolėmis arba svogūnų laiškais.

Ingredientai

    • Krabų lazdelės: 1 mažas pakelis (apie 13 vnt) 
    • Kiaušinis: 1 vienetas 
    • Malti džiūvėsėliai: 0,5 stiklinės 
    • Miltai: 1 saujelė (apie 30 g) 
    • Aliejus kepimui: 4-5 šaukštai 
    • Druska: žiupsnelis (pagal skonį) 
    • Pipirai: žiupsnelis (pagal skonį) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošiame tris atskirus dubenėlius: viename suberiame miltus, kitame išplakame kiaušinį su šaltu vandeniu (apie 1 šaukštas vandens), o trečiame sudedame maltus džiūvėsėlius.
  2. 2. Krabų lazdeles atšildai kambario temperatūroje, jeigu jos buvo šaldytos, ir nuvalai popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintum drėgmę.
  3. 3. Kiekvieną krabų lazdelę iš pradžių apvoliosite miltuose, kruopščiai padengdami visą paviršių.
  4. 4. Tada panardini į kiaušinio plakinį, užtikrindamas, kad visa lazdelė būtų tolygiai padengta.
  5. 5. Galiausiai apvoliok lazdelę maltuose džiūvėsėliuose, švelniai spausdamas, kad džiūvėsėliai gerai priliptų.
  6. 6. Vidutinio dydžio keptuvėje įkaitinsi aliejų iki vidutinės-aukštos temperatūros (maždaug 175°C).
  7. 7. Atsargiai sudėk krabų lazdeles į įkaitintą aliejų, palikdamas tarp jų tarpus, kad nesiliestų tarpusavyje.
  8. 8. Kepsime apie 2-3 minutes vienoje pusėje, kol taps auksinės rudos spalvos.
  9. 9. Tuomet apverčiama kiekvieną lazdelę ir kepama dar 1-2 minutes, kol visa lazdelė įgauna gražią, auksinę spalvą.
  10. 10. Iškeptas krabų lazdeles reikia išimti iš keptuvės ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
  11. 11. Patiekiame šiltas arba atvėsusias su jūsų pasirinktu padažu - sojos, česnakinio, aitriojo ar saldžiarūgščio.
Traškios krabų lazdelės džiūvėsėliuose
Traškios krabų lazdelės džiūvėsėliuose
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė - 11 balų iš 10!
(1)