Man iš nurodyto kiekio gavosi 2 litrai. Vietoje džiovinto saliero lapų galite dėti šviežius krapus bei petražoles. Cukinijos galite ir visai nedėti. TOBULAS receptas, gaunasi traškūs agurkėliai.
Ingredientai
agurkai: 1,5 kilogramo
cukinijos: 500 gramų
cukrus: 0,5 stiklinės
aliejus: ketvirtadalio stiklinės
druska: 1 nubraukto valgomojo šaukšto
9% actas: trečdalio stiklinės
vanduo: 1,5 stiklinės
česnakas: 4 skiltelių
lauro lapai: 2
pipirai: 6 žirnelių
džiovinto saliero lapai: 1 saujos
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių agurkus supjaustome maždaug 0,5-0,8 centimetro storio griežinėliais.
2. Tada cukiniją nulupame, išimame sėklas bei supjaustome kaip agurkus.
3. Tuomet agurkus bei cukiniją sudedame į puodą, suberiame druską, cukrų, sumetame česnako riekeles, lauro lapus, suberiame džiovintus saliero lapus, pipirus, užpilame vandeniu ir atsargiai išmaišome.
4. Supilame actą, aliejų, atsargiai išmaišome, uždengiame ir palikti parai marinuotis (mažiausiai 12 valandų).
5. Tada puodą su agurkais užkaičiame ir kaitiname iki užvirimo (virti nereikia).
6. Karštus agurkus sudedame į stiklainius, užpilame puode likusiu marinatu, užsukame bei paliekame parai apverstus dangteliai žemyn, kol pilnai atvės. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Aldona
Tikrai labai patikęs receptas. Ačiū už pasidalinimą. Šiemet kartoju! :)
Atsakyti
Labai geras klausimas, patikslinome recepte, kad 9%. :)
cc
labai keista, kai recepte kiekiai nurodomi stiklinėmis, kokia gi tos stiklinės talpa? Jei imsite turkišką receptą, tai stiklinė yra ta nedidelė stiklinaitė iš kurios turkai arbatą gerią, amerikoje tokio mato iš vis nėra, jie naudoja puodelį, ir puodelį galima išmatuoti naudojant specialius "šaukštus" sudraduotus militrais ir gramais. O kiek gi yra stiklinė?
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Onute
Atsakyti
Irena
Vida
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
cc
Atsakyti
Veronika
Atsakyti
Marija
Atsakyti