Troškinti grybai su sviestu, grietine ir svogūnais

2020-11-11 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Troškinti grybai su sviestu, grietine ir svogūnais
Visai nesiruošiu susitaikyti su mintimi, kad pas mus grybų sezonas greitai pasibaigia. Visiškai ne, juk turime jų prisigrybavę ir užsišaldę (na bent jau aš) ir galime pasigaminti skanių patiekalų su grybais ilgai. Mūsų šeimai labai patinka įvairūs miško grybų miksai, o ne vienos rūšies grybai, šitaip būna žymiai skaniau. Aš kaip pati tikriausia dzūkė labai mėgstu grybauti bei jų atsargomis pasirūpinti ir žiemai. Šį kartą pateiksiu Jums labai gerą receptą, kaip patroškinti grybus su sviestu, grietine bei svogūnais. Apsivalgymas garantuotas. :)

Ingredientai

    • virti miško grybai: 1 litro
    • svogūnai: 1
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį
    • sviestas: 50 gramų
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • krapai: ryšulėlio
    • virtos bulvės (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  2. smulkiai pjaustomas svogūnas
  3. 2. Tada troškintuve ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūną bei pakepinkite, kol šis suminkštėja.
  4. 3. Tuomet suverskite grybus ir patroškinkite maždaug 10 minučių.
  5. 4. Po to pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite grietinę ir viską dar pakaitinkite maždaug 5 minutes.
  6. 5. Pabarstykite susmulkintais krapais, patiekite su virtomis bulvėmis ir skanaukite! ;)
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau grybų receptų rasite: Grybų patiekalai.
Recepto autorius Kviečiu į virtuvę

Gintaras

Naudingas
(0)
Dėkui už receptą, liko trys šaukštai grietinės, įdomu kam ji buvo reikalinga?
Atsakyti

Ggg

Naudingas
(0)
4 punktas

Atsakinėjama į Komentarą

Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais
(1)