Troškinti grybai su sviestu, grietine ir svogūnais

Autorius apie receptą

Visai nesiruošiu susitaikyti su mintimi, kad pas mus grybų sezonas greitai pasibaigia. Visiškai ne, juk turime jų prisigrybavę ir užsišaldę (na bent jau aš) ir galime pasigaminti skanių patiekalų su grybais ilgai. Mūsų šeimai labai patinka įvairūs miško grybų miksai, o ne vienos rūšies grybai, šitaip būna žymiai skaniau. Aš kaip pati tikriausia dzūkė labai mėgstu grybauti bei jų atsargomis pasirūpinti ir žiemai. Šį kartą pateiksiu Jums labai gerą receptą, kaip patroškinti grybus su sviestu, grietine bei svogūnais. Apsivalgymas garantuotas. :)

Ingredientai

    • virti miško grybai: 1 litro
    • svogūnai: 1
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį
    • sviestas: 50 gramų
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • krapai: ryšulėlio
    • virtos bulvės (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  2. smulkiai pjaustomas svogūnas
  3. 2. Tada troškintuve ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūną bei pakepinkite, kol šis suminkštėja.
  4. 3. Tuomet suverskite grybus ir patroškinkite maždaug 10 minučių.
  5. 4. Po to pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite grietinę ir viską dar pakaitinkite maždaug 5 minutes.
  6. 5. Pabarstykite susmulkintais krapais, patiekite su virtomis bulvėmis ir skanaukite! ;)
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau grybų receptų rasite: Grybų patiekalai.

Atsiliepimai

Gintaras

Dėkui už receptą, liko trys šaukštai grietinės, įdomu kam ji buvo reikalinga?
Atsakyti

Ggg

4 punktas
Virti avinžirniai su grybais
(3)
Tiršta trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
(1)
Makaronai su grybų-vištienos padažu
(3)
Voveraičių sriuba su mėsos kukuliais
(1)