1. Iš pradžių obuolius nuplauname, nulupame, supjaustome ketvirčiais ir išimame sėklas. Kiekvieną skiltelę perpjauname į 3-4 dalis bei supjaustome kubeliais.
2. Tuomet puode ištirpiname sviestą bei suberiame obuolius. Apkepame 2 minutes. Supilame vandenį, cinamoną bei cukrų. Sumažiname ugnį, išmaišome, uždengiame ir troškiname maždaug 10 minučių, kol obuoliai suminkštės. Neperverdame. Jeigu obuoliai saldūs - įpilame kelis valgomus šaukštus citrinos sulčių.
3. Tada orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Dubenyje sumaišome miltus su cukrumi bei cinamonu. Sudedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Trindamos tarp pirštų formuojame trupinius. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi bei suberiame trupinius. Kepame orkaitėje maždaug 10-12 minučių. Obuolius ir trupinius atvėsiname.
4. Po to išplakame grietinėlę su cukrumi. Į taurę dedame 2-3 valgomuosius šaukštus obuolių, užberiame 2-3 valgomuosius šaukštus trupinių ir ant viršaus dedame 1-2 valgomuosius šaukštus grietinėlės. Patiekiame ir lepinamės!
5. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.