Užkandėlė su krabų lazdelėmis ir ikrais

Autorius apie receptą

Užkandėlė su krabų lazdelėmis ir ikrais – tai klasikinis, greitai paruošiamas, tačiau prabangiai atrodantis užkandis, puikiai tinkantis šventėms, vakarėliams ar net paprastam savaitgalio pasisėdėjimui su draugais. Šis patiekalas dažnai siejamas su devintojo dešimtmečio nostalgiškais užkandžių stalais, tačiau iki šiol išlieka populiarus dėl savo švelnaus skonio, kreminės tekstūros ir estetiškos išvaizdos. Šio recepto žavesys slypi paprastume – vos keli ingredientai sukuria harmoningą skonio derinį, o pritaikant įvairias alternatyvas, galima jį nesunkiai priderinti prie skirtingų skonių ar mitybos poreikių.

Ši užkandėlė gali būti patiekiama įvairiais būdais – tiek traškiuose krepšeliuose, tiek ant salotų lapų, tiek ant kukurūzinių traškučių, todėl patiekalo pateikimas tampa papildomu kūrybos lauku. Jei ieškote greito, bet įspūdingo užkandžio, kuris visada sulaukia dėmesio – šis receptas būtent Jums.
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Krabų lazdeles galima pakeisti smulkintomis virtomis krevetėmis ar balta žuvimi (pvz., menke).
  • Dirbtinius ikrus galima keisti tikrais raudonaisiais lašišos ikrais arba veganiškais jūros dumblių pagrindo ikrais.
  • Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu ar augaliniu majonezu, jei laikotės veganiškos ar liesos mitybos.
  • Sriracha padažą galima keisti saldžiu čili padažu, „Tabasco“ arba net smulkintu šviežiu čili pipiru.
  • Petražoles galima pakeisti krapais, laiškiniais česnakais ar kalendra, priklausomai nuo asmeninių pomėgių.
  • Vietoje traškučių galima naudoti mini lavašo suktinukus, agurkų griežinėlius arba nedidelius salotos lapelius.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Krabų lazdeles prieš smulkinant galima trumpai palaikyti šaldytuve – taip jas bus lengviau pjaustyti.
  • Sumaišius visus ingredientus, patartina palaikyti masę šaldytuve bent 10–15 minučių, kad skoniai susijungtų.
  • Jei norite ryškesnio skonio, į masę galima įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
  • Pateikdami ant traškučių ar krepšelių, užkandėlę dėkite prieš pat patiekiant, kad pagrindas nesuminkštėtų.
  • Norint vizualinio efekto, viršuje galima papildomai uždėti kelis ikrus ir petražolės lapelį.

Ingredientai

    • Krabų lazdelės: 200 g
    • Dirbtiniai arba tikri ikrai: 3 valg. šaukštai
    • Majonezas: 3 valg. šaukštai
    • Sriracha padažas arba malti čili pipirai: 1 arbat. šaukštelis (arba pagal skonį)
    • Šviežios petražolės: 2 valg. šaukštai (smulkintos)
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Patiekimui: traškučiai, krepšeliai, šaukšteliai arba nedideli traškių salotų lapeliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Krabų lazdeles pirmiausia išėmiau iš pakuotės ir smulkiai supjausčiau mažais gabaliukais.
  2. 2. Šviežias petražoles nuploviau, nusausinau ir susmulkinau.
  3. 3. Į vidutinio dydžio dubenį sudėjau supjaustytas krabų lazdeles, petražoles, majonezą ir sriracha padažą.
  4. 4. Masę gerai išmaišiau, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  5. 5. Pagardinau druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
  6. 6. Galiausiai įmaišiau ikrus – šaukštu, atsargiai, kad jie nesusitrintų.
  7. 7. Dubenį su paruošta užkandėle įdėjau į šaldytuvą 15 minučių, kad skoniai susijungtų.
  8. 8. Patiekdama užkandėlę šaukštu dėjau ant traškučių, salotos lapelių ar į krepšelius.
  9. 9. Papuošiau viršų papildomais ikrais ir mažais petražolės lapeliais – taip užkandis atrodė dar patraukliau.

Atsiliepimai

Traškūs triušienos gabalėliai su saldžiarūgščiu padažu
(3)