Užkandis su lašiša | Receptas

2017-10-17 Autorius Ūkininko patarėjas

Užkandis su lašiša | Receptas

Ingredientai

    • apvalūs duonai kepalai: 1
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5
    • rūkyta lašiša: 6 griežinėlių
    • kreminė varškė: 150 gramų
    • grietinėlės sūris: 150 gramų
    • tepamas sūrelis: 225 gramų
    • citrinos sultys: 1 šaukštelio
    • druska
    • smulkinti krapai
    Papuošimui:
    • laiškiniai česnakai
    • bazilikas
    • geltoni pomidoriukai
    • raudoni pomidoriukai
    • ridikėliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pasigaminame kremą. Kreminę varškę sumaišome su 125 gramais tepamo sūrelio, saujele susmulkintų krapų, citrinų sultimis bei žiupsneliu druskos. Agurką supjaustome plonais griežinėliais.
  2. 2. Tuomet duonos kepalą horizontaliai perpjauname į penkias vienodo storio dalis. Apatinį paplotį aptepame kremu bei apdedame agurkų griežinėliais. Klojame kitą duonos paplotį, vėl aptepame kremu bei išdėliojame dalį lašišos. Taip sluoksniuojame dar kartą bei užbaigiame duona.
  3. 3. Tada grietinėlės sūrį ištriname su likusiu tepamu sūreliu iki purumo, pagardiname druska, krapais ir aptepame viršų, šonus. Juos apdedame skirtingo ilgio laiškiniais česnakais, viršų papuošiame pomidoriukais, bazilikais, ridikėliais bei susmulkintais laiškiniais česnakais. Skanaujame!
Varškės pica su faršu
(2)
Krabų lazdelės purioje tešloje
(1)
Paprasti, greiti ir lengvi vieno kąsnio užkandžiai šventėms
(4)