Varškės spurgos - receptas iš vaikystės, labai senas ir patikrintas!

2020-02-08 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Varškės spurgos - receptas iš vaikystės, labai senas ir patikrintas!
Šių varškės spurgų receptas atkeliavo iš mano vaikystės, jis labai senas ir laiko patikrintas. Mano dukra sako, kad tai pati skaniausia spurga, kurią kada įmanoma paragauti. :)

Spurgos su varške visada gaunasi minkštos, purios ir labai skanios su traškia ir plona plutele. ;) Kitą dieną jos taipogi išlieka minkštos.

Kad varškės spurgos būtų minkštos:
1. Nepadauginame miltų (jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis)
2. Kepame ant mažos ugnies ir neperkepame.

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 30 spurgyčių.

Jeigu gaminant atliko varškės, tai būtinai išmėginkite tikrus varškėčius, purų varškės apkepą arba varškinius blynus.

Ingredientai

    • varškė: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 40 gramų
    • vanilinis cukrus: 8 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 11 gramų
    • aliejus: kepimui
    • cukraus pudra (apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį sudedame varškę, druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinius ir viską sublenderiuojame iki vientisos masės (man pačiai asmeniškai patinka kai lieka kuo mažiau varškės gumuliukų). Nors galima viską sutrinti ir šakutės pagalba.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje persijojame miltus ir kepimo miltelius, suberiame dalimis į varškės masę ir gerai išmaišome, o po to suberiame likusius miltus ir išminkome tešlą, suformuojame rutulį.
  3. 3. Tešla turėtų gautis minkšta, šiek tiek limpanti prie rankų.
  4. 4. Tešlą uždengiame maistine plėvele ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.
  5. 5. Tešlą padaliname į dvi dalis.
  6. 6. Rankomis iš tešlos iškočiojame/suformuojame dvi ilgas "gyvatėles", patiesiame jas ant šiek tiek miltais pabarstyto stalo, supjaustome vienodo dydžio gabaliukais ir suformuojame mažus rutuliukus (vieną "gyvatėlę" aš pati supjausčiau į 15 gabaliukų). Man gavosi išvis 30 rutuliukų.
  7. 7. Tada į nedidelį puodą įpilame aliejaus tiek, kad verdamos spurgos laisvai plaukiotų bei nesiektų dugno.
  8. 8. Aliejų svarbiausia yra neperkaitinti iš pradžių, o gerai ir tolygiai sušildyti, nes jeigu aliejus bus per karštas, spurgos greitai apkeps ir vidus išliks neiškepęs.
  9. 9. Kepame ant mažos ugnies, dažnai maišydamos rutulius tol, kol gražiai paruduos, maždaug 5 minutes, tik neperkepame.
  10. 10. Patarimas: Pirmiausia įmetame kepti vieną tešlos rutuliuką ir jeigu jis pradeda per greitai kepti, tuomet sumažiname ugnį.
  11. 11. Iškepusias spurgas išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
  12. 12. Truputį pravėsusias pabarstome cukraus pudra ir lepinamės!
  13. iškeptos varškės spurgos su cukraus pudra
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau varškės spurgų receptų rasite: Varškės spurgos.
  15. skaniausios varškės spurgos
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

N

Kepu jau antrą kartą, bet miltų dedu tik trečdalį, o kepimo miltelių -perpus mažiau.
Atsakyti

Gal galit tiksliai pasakyti kiek jų dedate jei nesunku?🙂

Deina

Miltu turbūt ne per daug. Tik kiekviena naudojam skirtingą varškę.🤔🤔 Juk jei varškė skystesnė ir miltų tikrai tiek reikia. Jei turima varškė sausa, miltų reikia mažiau…
Atsakyti

Onutė

Miltų nenormaliai daug, čia nei spurgos nei bandelės.
Atsakyti

Jurate

Tobulos, minkštos, skanios 😊
Atsakyti
Varškės spurgos - receptas iš vaikystės, labai senas ir patikrintas!

Ingrida

Gavosi kietos, o atvėsusiomis išvis vinis galima kalt. Trečdaliu tikrai mažinčiau miltų kiekį.
Atsakyti

Vaida

Labai pamėginau šitaip kepti spurgas. Gaunasi fantastiškai. Ačiū.
Atsakyti

Anzelika

Ačiū už šį receptą, tikrai maloniai praleidome laiką gaminamos. Nerealaus skonio!
Atsakyti
Varškės spurgos - receptas iš vaikystės, labai senas ir patikrintas!

Flopps

Visai neblogos, tik daugoka miltų. Rekomenduoju dėti apie 200-150 gramų miltų.
Atsakyti

Jolita

Gaila komentaru nepaskaiciau,be reikalo tik produktus sugadinau ☹️
Atsakyti

Rasa

Dariau is 2 porciju, dejau is viso 300 g miltu, tai gavosi skanios ir minkstos. Miltu butinai reikia mazinti. Manau ir kepimo milteliu galima deti maziau.
Atsakyti

Renata

Isvis sudinai gavosi kietos net varskes nesijaucia viska ismecisu dugadinau tik produktus
Atsakyti

Ramsis

Dėkit miltu tik 100 ar net 75 gramus, kitaip bus kietos.
Atsakyti

Milda

Butent tokias pirkdavom mokyklos valgykloje vaikystej! Aciu uz puiku prisiminima ir laabai skanias spurgytes!
Atsakyti

Vida

Labai skanios spurgytės.
Atsakyti

JS

Man šis receptas tobulas. Minkštos, purios ir skonis nepakartojamas 🤗
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

Jos tikrai nuostabios ;)

Lidija

Miltu tikrai labai padauginta dėjau apie triačdali ir tai dar daugoka.
Atsakyti
Varškės spurgos - receptas iš vaikystės, labai senas ir patikrintas!

Tina

O gal varškė yra sausesnė ir šlapesnė, nepagalvojote????

Aldona

Ačiū, labai patiko. Geras receptas.
Atsakyti

Irena

Gerai pavyksta ir nenuvilia. :)
Atsakyti

Ausra

Gaunasi per kietos! Tikriausiai per daug miltu recepte nurodyta.
Atsakyti

Diana

Dėjau mažiau miltų, gavosi tobulos 🤤
Atsakyti

Toma

Labai labai nepatiko - viską dariau pagal instrukcijas, bet gavosi kietos, ne saldžios, labai ilgai virė :( Jokio varškės skonio
Atsakyti

Vaida

Ir man gavosi per kietos🙁 kam dėti tokį receptą .... Receptas turi būti išbandytas, atiderinti kiekiai ir tik tada pateikti kitiems! Teisingai kiti rašo jog miltų per daug.
Atsakyti

Vycka

Tai gal šlapia varškė, nemanai?

Brigita

Miltų per daug, niekada spurgų nedarau tokiu santykiu, sausos ir kietos, neskanu.
Atsakyti

GD

Miltų tiktai per daug, kepimo miltelių per daug. Jautėsi jų skonis. Nesu sužavėta recepto tobulumu
Atsakyti

Zosė

Man asmeniškai tai pačios skaniausios varškės spurgos, tik šitaip ir gaminu.
Atsakyti

Jurgita

Super Receptas, ačiū 🙂😉
Atsakyti

Jurate

Nu nežinau prisiskaičiau komentarų, kad kietos gaunasi… Nu man gavosi tobulos, super minkštučiai… (nenaudojau acto)
Atsakyti

Kristina

Visada kepdama spurgas įmetu žalios bulvės riekutę neprisigerią riebalo, tiesiog nuskutu kokias dvi bulves supjaustau riekutėmis ir kai jau riekutė iškepa metu kitą, pabandykite.
Atsakyti

Alvyra

Esat prastos šeimininkės jeigu viską sveriat turit rankomis pajusti tešlos elastingumą šis receptas yra puikus daug kartų išbandytas
Atsakyti

Deime

Miltų mažiau dėjau, tai gavosi super.
Atsakyti
Ryžių pudingas
(5)
Helovino desertas voriukai
(1)