Vasariškas trupiniuotis su šilauogėmis (arba kitomis uogomis)

2020-05-17 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Vasariškas trupiniuotis su šilauogėmis (arba kitomis uogomis)
Labai mėgstu gaminti įvairiu trupiniuočius, dėl vienos priežasties - juos paprasta pagaminti ir jie visada pavyksta. Uogas šiam pyragui galima naudoti kokias tik mėgstate arba tuo metu turite namuose (pas mane šį kartą šilauogės).

Šį kartą norėdama paeksperimentuoti dar įdėjau rabarbaro vieną stiebą. Mmmm, kaip skaniai viskas pavyko. Sunku buvo nustoti lepintis. Net ėjau antro kavos puodelio, kad tik dar paimti gabaliuką.;)

Ingredientai

    • šilauogės: 250 gramų (arba kitos uogos)
    • avietės: 110 gramų
    • rabarbarai: 1 stiebo
    • obuoliai: 150 gramų
    • cukrus: 2 šaukštų
    • sviestas: 100 gramų
    • miltai: 140 gramų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Nuplaukite ir nusausinkite uogas, nulupkite rabarbarus.
  3. 3. Rabarbarus ir obuolius supjaustykite kubeliais, sumaišykite su uogomis bei cukrumi.
  4. 4. Uogų mišinį sudėkite į kepimo indą.
  5. 5. Tada miltus sumaišykite su druska.
  6. 6. Į miltų masę sutarkuokite šaltą sviestą ir su rankomis padarykite trupinius, panašius į šlapią smėlį.
  7. 7. Trupinius užberkite tolygiai ant uogų ir dėkite į orkaitę kepti.
  8. 8. Kepkite tol, kol trupiniai gražiai pagelsta.
  9. 9. Labai gardu tiek su vaniliniais ledais, tiek ir be jų. Pasilepinkite!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau trupiniuočių receptų rasite: Trupiniuočiai.
Šokoladinis grikių pyragas
(7)