Vegetariška trinta kreminė moliūgų sriuba

Autorius apie receptą

Ši vegetariška kreminė moliūgų sriuba yra tiesiog nuostabi, greitai pagaminama ir praktiškai iš vieno pagrindinio ingrediento - moliūgo. Aš pati asmeniškai labiau mėgstu skystesnes, tad įpyliau daugiau sultinio. Jei norite tirštesnės, tai sultinio galite pilti ir kiek mažiau.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje moliūgą supjaustome didesniais gabaliukais, sudedame į skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi bei kepame orkaitėje, kol gražiai apskrus paviršius. Į kepimo pabaigą ant moliūgų sudedame griežinėliais supjaustytą česnaką.
  2. 2. Tuomet sultinį supilame į puodą, sudedame moliūgą, įpilame grietinėlę bei pakaitiname, bet neužviriname.
  3. 3. Puodo turinį sutriname trintuvu, pagardiname muskatu, druska ir juodaisiais pipirais. Skanaujame!
  4. 4. Pastebėjimas: Dėl aštrumo įbėriau truputį grūstų aitriųjų paprikų. Rekomenduojame valgyti su skrudinta batono riekele.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau moliūgų sriubų receptų rasite: Moliūgų sriubos.

Atsiliepimai

Trinta baklažanų, pomidorų ir paprikų sriuba
(1)
Burokėlių sriuba su grybais
(5)
Kvapni frikadelių sriuba su ryžiais
(22)
Aštri moliūgų sriuba
(2)
Minestrone - itališka daržovių sriuba
(1)
Solianka - rusiška šiupininė sriuba
(4)
Trinta smidrų sriuba
(1)