Vengriška vištiena su polenta

2017-10-17 Autorius Aušra - Šeimos virtuvė

Vengriška vištiena su polenta

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kukurūzų kruopos: 1,5 puodelio (puodelis - 237 ml)
    • susmulkinti džiovinti pomidorai: 30 gramų
    • tarkuotas sūris: 100 gramų
    • vištienos krūtinėlė: 700 gramų (supjaustyta 2 cm dydžio kubeliais)
    • susmulkintas česnakas: 6 skiltelių
    • džiovintas bazilikas: 3 arbatinių šaukštelių
    • saldžios paprikos milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje ketvirtadaliu aliejaus ištepame 23 centimetrų skersmens kepimo formą. Dideliame puode užverdame 4,5 puodelio vandens. Kai vanduo užvirs, suberiame kukurūzų kruopas bei džiovintus pomidorus. Sumažiname kaitrą bei maišant verdame 10 minučių. Suberiame tarkuotą sūrį bei nuolatos maišant verdame dar maždaug 2 minutes, kol sūris pilnai ištirps.
  2. 2. Tuomet paruoštą polentą supilame į aliejumi pateptą kepimo formą bei leidžiame ramiai pravėsti maždaug 15 minučių. Pravėsusi polenta lengvai atšoks nuo kraštų bei nebus problemų ją išimant. Kol polenta vėsta, keptuvėje įkaitiname likusį aliejų. Į keptuvę sudedame vištienos kubelius bei smulkintą česnaką. Maišant kepame maždaug 5 minutes, kol storiausias vištienos gabalėlis bus pilnai iškepęs. Sudedame likusius prieskonius bei maišant dar kepame apie minutę.
  3. 3. Kepimo formą uždengiame su didesnio diametro lėkšte bei tvirtai laikant apverčiame kepimo formą. Polenta turėtų lengvai iškristi. Leisdžiame polentai dar 2 minutes pravėsti. Po to polentą padaliname į šešias dalis bei paskirstome su vištiena visiems valgytojams. Skanaujame!
Orkaitėje keptas viščiukas su daržovėmis ir jogurtiniu padažu
(5)