1. Iš pradžių į dubenį suberiame cukrų. Užpilame vandeniu bei actu. Sudedame kečupą bei gerai išmaišome. Mišinį atidedame į šalį ir laikas nuo laiko pamaišome, kad ištirptų cukrus.
2. Tuomet vištieną supjaustome nedideliais kubeliais. Pabarstome česnakine druska bei pipirais. Gerai išmaišome.
3. Tada pastatome užkaisti vandenį. Per tą laiką, kol vanduo kaista, keptuvėje įkaitiname aliejų. Į vištieną suberiame krakmolą bei supilame vandenį (vandenį pilame po truputį iki kol vištiena aplips tiršta krakmolo mase). Gerai išmaišome. Apkepame vištieną dalimis (per kokius 3-4 kartus), kol lengvai pagels. Išgriebiame į kiaurasamtį.
4. Pasūdome vandenį ryžiams bei išverdame ryžius.
5. Po to apkeptą vištieną grąžiname kepti į aliejų iki kol gražiai paruduos.
6. Kitoje keptuvėje supilame padažą bei užviriname. Verdame iki kol apkeps vištiena. Vištieną išgriebiame.
7. Stiklinėje sumaišome krakmolą bei šaltą vandenį. Plona srovele pilame krakmolą į padažą iki kol padažas sutirštės (nėra būtina panaudoti viso paruošti tirpalo).
8. Sudedame vištieną į padažą, suberiame žirnelius bei gerai išmaišome. Sudedame į serviravimo lėkštę.
9. Sausoje įkaitintoje keptuvėje nuolatos maišydamos apkepame kiaušinį bei sudedame išvirtus ryžius. Gerai išmaišome. Patiekiame ir skanaujame!
10. Pastebėjimas: YouTube radau dar vieną panašų vištienos receptą, kuris labai patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
Irūna
Tobulai gavosi. Tikrai tobulas receptas! Ačiū, kad pasidalinote!
Atsakyti
Irūna
Atsakyti