Ar gali atsibosti vištiena? Tikriausiai gali ir labai greitai. Bet tik su sąlyga, kad ją kiekvieną kartą gaminsite taip pat ir neiškosite naujų receptų. O jei eksperimentuosite, tai galite atrasti naujų skonių ir vištiena bus neatsibostanti mėsa. O šiandien aš su Jumis pasidalinsiu variantu, kuris be galo patiko mūsų šeimai - su konservuotais ananasais, paprikomis, morkomis ir medumi. Trumpai tariant, tai tikras skanumėlis, kurį privalu išmėginti. :)
2. Atskirai apkepame susmulkintą vištieną su česnaku bei druska.
3. Tuomet kitoje keptuvėje troškiname kubeliais supjaustytą papriką bei morkas. Nenaudojame aliejaus, geriau įpilame truputį vandens.
4. Uždengiame bei leidžiame garuose ir vandenyje pasitroškinti maždaug 5 minutes.
5. Po to įdedame sojos padažo bei pipirų. Patroškiname dar apie 5 minutes.
6. Paskui sudedame apkeptą vištieną bei ananasų kubelius, gerai išmaišome.
7. Įdedame medaus bei maišome tol, kol jis visiškai išsilydys.
8. Patiekiame su ryžiais. Skanaujame!
Elmyra
Šitaip vištiena labai dažnai ruošiu;) superinis receptas mano šeimai. Retkarčiais neturiu konservuotų ananasų, tai gaminu be jų. Skonis vistiek puikus išlieka;)
Atsakyti
Elmyra
Atsakyti