Turiu pasigirti, kad visą savaitę Jums receptus rašau iš savo darbostogų (darbas+atostogos) šalies Maljorkos. Saulė, paplūdimiai, vandens sportas ir naktinės pramogos - tikrai labai gerai, kad būtinai norėsiu čia sugrįžti. Žinoma, spėjome paragauti ir Maljorkos kulinarinius šedevrus, nerealų įspūdį paliko Paelija (kitur rašoma Paelja) su jūros gėrybėmis, Sangria su šviežiais vaisiais, žuvų ir jūros produktų įvairovė, taip pat (žmonės tikrą tiesą sako) - Maljorkos kavinėse patiekiama itin skani kava... Bet man labiausiai patiko špinatų kroketai, kuriuos mūsų viešbutyje kartą patiekė per vakarienę. Būtinai kada sugalvosiu jiems receptą (arba surasiu internete) ir pasistengsiu atgaminti tą nuostabų skonį! Na, o šiandien, kaip priklauso būnant Ispanijoje - gaminau ispanišką paelją, nes draugė ispanė parodė triukus kaip tai daryti, tad imkite receptą ir Jūs, nes gavosi puikiai!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje trumpagrūdžių ryžių galite naudoti vidutinio ilgio ryžius arba risotto tipo arborio ryžius.
- Jei neturite šviežių pomidorų, galite naudoti 400 g konservuotų, smulkintų pomidorų.
- Vietoje vištienos šlaunelių tinka ir vištienos krūtinėlė, tik tuomet patiekalas bus mažiau sultingas.
- Neturint šviežių krevečių, galima naudoti ir šaldytas, tik būtinai jas prieš tai atšildykite.
- Midijas galima pakeisti moliuskais arba jūros šukutėmis.
- Vietoje šaldytų žirnelių ir šparaginių pupelių galima naudoti šviežias daržoves.
- Neturint visų išvardintų prieskonių, galima naudoti gatavą paelijos prieskonių mišinį, kurį rasite didesnėse parduotuvėse.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Gaminant paeliją, svarbiausia nesumaišyti ryžių per dažnai – tai leis susiformuoti tradiciniam apskrudusiam sluoksniui, vadinamam "socarrat", kuris yra ypač vertinamas Ispanijoje.
- Nepagailėkite šafrano – jis suteikia ne tik spalvą, bet ir nepakartojamą aromatą.
- Jei norite autentiškesnio skonio, vietoj įprasto vištienos sultinio naudokite jūros gėrybių sultinį.
- Prieš patiekdami, uždenkite paeliją švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 5-10 minučių pastovėti – taip ryžiai tolygiai sugeria visą skystį.
- Patiekite karštą, tiesiai iš keptuvės, su šviežios citrinos skiltelėmis.