Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže

2018-03-09 Autorius Virtuvės frontas

Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže
Ši vištiena gaunasi gana švelni, todėl jeigu mėgstate aštriau būtinai įberkite aštresnių prieskonių.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės filė: 1
    • morkos: 1
    • pievagrybiai: 150 gramų
    • šaldyti žirneliai: 2 saujų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • mėgiami prieskoniai (naudotas kuminas, raudonėlis, pipirai ir kaukazietiški prieskoniai)
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žirnelius atšildykite. Morką bei pievagrybius supjaustykite smulkiai, vištienos filė - nedideliais gabaliukais (maždaug vieno kąsnio dydžio). Tada vištieną pabarstykite prieskoniais bei palikite 20 minučių pasimarinuoti (Jei labai skubate - galite nemarinuoti).
  2. 2. Po to vištienos gabaliukus kepkite aliejuje, ten pat sudėkite morkas, šiek tiek vėliau pievagrybius. Kai viskas apkepa, sudėkite žirnelius. Paskui dar 5 minutės ir supilkite grietinėlę. Padruskinkite, jei trūksta - įdėkite dar norimo prieskonių ir patroškinkite.
  3. 3. Labai skanu valgyti su virtais ryžiais, bet vienoje lėkštėje su bulvėmis taip pat nesipyks. Skanaus!
Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis
(3)