Vištienos filė su fetos sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais

2025-02-24 Autorius oSkanu.lt

Vištienos filė su fetos sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais
Vištienos filė su fetos sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais – tai tobulo skonio vištienos suktinukai, kurie tikrai verti visų pagyrų! Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieninei vakarienei, tiek šventiniam stalui. Sultinga vištienos krūtinėlė, pripildyta kreminės fetos sūrio, saulėje džiovintų pomidorų ir šviežių špinatų įdaro, sukuria harmoningą skonių simfoniją, kuri pradžiugins net ir išrankiausią gurmaną. Kiekvienas kąsnis atskleidžia mediteranišką dvelksmą ir subtilų česnako aromatą. Šis patiekalas ne tik nuostabaus skonio, bet ir vizualiai patrauklus – perpjauti suktinukai atskleidžia spalvingą įdarą, kuris tampa puikia stalo puošmena. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šį patiekalą galima lengvai modifikuoti pagal savo skonį ar turimus produktus. Vietoje fetos sūrio galima naudoti ricotta, mascarpone arba minkštą ožkos sūrį. Saulėje džiovintus pomidorus galima pakeisti šviežiais vyšniniais pomidorais arba keptomis raudonosiomis paprikomis. Jei neturite špinatų, puikiai tiks ir rukolos lapai, šviežios petražolės arba krapai. Česnaką galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba prieskoninėmis žolelėmis, tokiomis kaip rozmarinas ar čiobrelis. Vištienos krūtinėlę galima pakeisti kalakutienos file, jei norite dar liesesnio varianto. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kad vištienos suktinukai išliktų sultingi, rekomenduojama jų neperkepti. Geriausia naudoti mėsos termometrą – vidaus temperatūra turėtų siekti 75°C. Prieš pjaustant, leiskite mėsai pastovėti bent 5 minutes, kad sultys pasiskirstytų tolygiai. Jei norite traškesnės išorės, prieš kepimą galite vištienos suktinukus apvolioti duonos džiūvėsėliuose arba maltuose riešutuose. Patiekalą galima kepti ne tik orkaitėje, bet ir ant grilio ar keptuvėje, tik tuomet reikėtų reguliuoti kepimo laiką. Suktinukus galima pagaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų prieš kepant.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės be odos: 2
    • fetos sūris: 50 gramų
    • saulėje džiovinti pomidorai: 4
    • česnakas: poros skiltelių
    • špinatai: saujelės
    • mėgstami prieskoniai (rekomenduojama druska, juodieji pipirai, džiovintas rozmarinas, čiobrelis) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia būtina pasiruošti įdarą. Smulkiai sukapokite fetos sūrį, šviežius špinatus bei saulėje džiovintus pomidorus, tada elektriniu smulkintuvu sutraiškykite bei įmaišykite česnako skilteles. Visus paruoštus ingredientus kruopščiai sumaišote, kad gautųsi vientisa masė.
  2. 2. Tuomet imkite vištienos krūtinėlę ir atsargiai apverskite ją. Aštriu peiliu įpjaukite išilgai taip, kad susidarytų gili kišenė, į kurią vėliau galėsite lengvai sudėti paruoštą įdarą. Būkite atsargūs, kad neperpjautumėte vištienos kiaurai.
  3. 3. Pagamintu įdaru pripildykite paruoštas vištienos kišenes, stengdamiesi įdarą paskirstyti tolygiai. Užpildžius kišenę, ją užsmaigstykite dantų krapštukais arba, jei turite, galite susiūti maistine virve ar siūlu, kad įdaras neiškristų kepimo metu.
  4. 4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Paruoštus vištienos suktinukus patepkite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite mėgstamais prieskoniais iš abiejų pusių.
  5. 5. Suktinukus dėkite į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių arba kol vištienos vidus bus visiškai iškepęs ir nebematysis rožinės spalvos.
  6. 6. Iškepusius vištienos suktinukus išimkite iš orkaitės ir leiskite jiems pastovėti 5 minutes prieš pjaustant, kad sultys pasiskirstytų tolygiai.
  7. 7. Patiekiant rekomenduojama vištienos suktinukus supjaustyti įstrižai, kad matytųsi spalvingas įdaras. Šį patiekalą galima patiekti su šviežiomis salotomis, keptomis daržovėmis arba ryžiais.
Skardoje kepta vištiena
(1)
Orkaitėje kepta Cajun vištiena su daržovėmis
(2)
Kepta višta su obuoliais
(22)
Jamaikietiška Jerk vištiena su papajų čatniu ir kokosiniais basmati ryžiais
(3)