Vištienos krūtinėlė su grietinėlės padažu

2017-11-06 Autorius oSkanu.lt

Vištienos krūtinėlė su grietinėlės padažu

Ingredientai

    Pamarinavimui:
    • apelsiniai pipirai: žiupsnelio
    • provanso žolelės
    • druska
    • džiovintos petražolės
    Padažui:
    • 12% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnelio
    • baltoji poro dalis: 0,5
    • česnakas: 3 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos rūtinėlę vienoje pusėje įpjauname kelis kartus. Tada pabarstome pipirais, druska, petražolėmis ir provanso žolelėmis.
  2. 2. Tuomet gerai įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus bei apkepiname vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė, bet neperkepiname, kad ji išliktų sultinga. Bebaigiant kepti dedame žiedais supjaustytą porą bei sutraiškytą česnaką. Jiems truputį apkepus, pilame giretinėlę, kai grietinėlė pradės virti, išimame krūtinėlę, dedame druską, medų, garstyčias, palaukiame, kol užvirs. Užvirus sudedame atgal krūtinėlę, dar patroškiname porą minučių, neilgiau.
  3. 3. Po to dedame į lėkštes bei skanaujame, labai sultinga ir aromatinga vištienos krūtinėlė. Skanaus!
Vištienos apkepas su juodosiomis pupelėmis ir kukurūzais
(2)
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
(4)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)