Vištienos kukuliai su grietinėlės - sūrio padažu

2018-03-16 Autorius Jelenos maisto blogas

Vištienos kukuliai su grietinėlės - sūrio padažu

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1
    • vištienos prieskoniai
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • kiaušiniai: 1
    • grietinėlės: 200 mililitrų
    • smulkiai tarkuotas kietasis sūris: ~80 gramų (pvz.: "Džiugas")
    • krapai
    • margarinas (kepimo formos patepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krutinėlę sumalkite, įberkite prieskonius, įdėkite labai smulkiai supjaustytą svogūną (arba sumalkite kartu su krutinėle), įspauskite skiltelę česnako, dėkite kiaušinį bei viską išmaišykite.
  2. 2. Tuomet formuojame maždaug valgomo šaukšto dydžio kukulius bei apkepkite juos keptuvėje. Karščiui atsparų indą ištepkite margarinu, sudėkite kukulius. Sumaišykite grietinėlę su smulkiai sutarkuotų kietuoju sūriu, įspaudžiame pora skiltelių česnako bei įberkite šviežių krapų.
  3. 3. Tada pilkite padažą ant kukulių. Orkaitę įkaitinkite iki ~180 laipsnių temperatūros, kepkite, kol sūris gražiai paruduos. Skanaukite!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau vištienos kukulių receptų rasite: Vištienos kukuliai.
Vištienos kukuliai su grietinėlės - sūrio padažu
Tiršta grikių sriuba su vištiena
(4)
Keptų makaronų salotos su rūkyta vištiena
(2)