Vištienos maltinukai (burgeriai) su bulvių koše

Ingredientai

    • maltos vištienos: ~500 gramų (geriau susimalame pačios)
    • kiaušinių: 1
    • druskos
    • pipirų
    • cibežolės (kurkumos)
    • bulvių: 1 (nedidelės)
    • morkų: 1 (nedidelės)
    • šviežių petražolių
    • svogūnų: 1 (nedidelio)
    • manų kruopų: šiek tiek (neprivaloma)
    • alyvuogių aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Aš pati namie turėjau vištienos krūtinėlės, todėl ją susmulkinau mažesniais gabaliukais bei sutryniau blenderiu.
  2. 2. Iš pradžių į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, berkite druskos, pipirų, ciberžolės ir smulkintos šviežios petražolės, įtarkuokite morką, bulvę bei svogūną. Viską gerai išmaišykite rankomis.
  3. 3. Tuomet formuokite norimo dydžio bei formos kepsnelius. Galite papildomai apvolioti manų kruopose, jos suteikia maltinukams traškumo bei truputį kitokio skonio. Kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol visiškai iškeps.
  4. 4. Tada patiekite su bulvių koše ir/arba virtomis daržovėmis. Skanaukite!

Atsiliepimai

Prancūziškas vištienos filė kepsnys
(6)
Vištienos krūtinėlės suktinukai su rikotos varške ir špinatais
(4)
Vištienos kebabas
(12)
Saldžiarūgštė Generolo Tso vištiena
(7)
Vištiena indišku stiliumi
(2)