Vištienos suktinukai su špinatais ir džiovintomis spanguolėmis

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Vištienos suktinukai su špinatais ir džiovintomis spanguolėmis

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1
    • alyvuogių aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
    • medaus: 1 arbatinio šaukštelio
    • ryžių acto: 1 arbatinio šaukštelio
    • sojų padažo: 1valgomojo šaukšto
    • česnako: 2 skiltelių
    • šafrano prieskonių
    • džiovintų rozmarinų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • džiovintų spanguolių: 1 sauja
    • šaldytų špinatų: 2 saujos (tinka ir švieži)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną pamušame, kad taptų panaši į plonus kepsnelius. Visus likusius ingredientus sumaišome, ir gautu marinatu užpilame mėsą, paliekame marinuotis (galime ir per naktį).
  2. 2. Tuomet špinatus trumpai pakaitiname verdančiame pasūdytame vandenyje (maždaug 2 minutes), gerai nuvarviname. Ant kiekvieno kepsnelio dedame špinatų bei džiovintų spanguolių, susukame į suktinuką bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  3. 3. Patarimas: prie šių suktinukų labai tinka balzaminio acto padažas: 100ml balzaminio acto sumaišome su 100 gramų cukraus bei viską paviriname kol padažas ims tirštėti. Skanaus!

Atsiliepimai

Kiniška vištiena Kung Pao su daržovėmis ir žemės riešutais
(1)
Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
(3)
Jamaikietiška jerk vištiena su karibų (karibietiškais) ryžiais virtais kokosų piene
(1)