miltai: tiek, kad būtų minkoma, minkšta kočiojama tešla, bet ne kieta
aliejus (virimui)
cukraus pudra (pabarstymui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinius ištriname su cukrumi iki purios masės, supilame grietinę, tuomet - kefyrą išplaktą su soda, suberiame vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome. Beriame išsijotus miltus bei minkome tešlą. Tešla turi būti kočiojama, bet reikia būtinai nepadauginti miltų.
2. Suminkytą tešlą aš padalinu į kokias 3 dalis, 2 dalis suvynioju į maistinę plėvelę bei padedu į šaldytuvą. Kepu tik iš vienos dalies, kai jau suvalgome, po to kepu kitą partiją kitą arba dar kitą dieną. Tešla, pastovėjusi šaldytuve kokias 2-3 paras būna tikrai geresnė, iškepusios "auselės" tuomet būna korėtos, tuščiavidurės su traškesne plutele.
3. Kočioti itin patogu ant aliejuoto paviršiaus, šitaip nelimpa prie rankų, ir verdant aliejuje nė kiek neputoja bei nedega.
4. Iškočiojame lakštą maždaug 0,5 centimetro storio, supjaustome juostelėmis, jų viduryje padarome pjūviuką bei "auselę" perneriame per įpjovą. Arba formuojame pagal savo fantaziją ir norus.
5. "Auseles" verdame puodelyje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių. Išėmusios, dedame ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų.
6. Pastebėjimas: Pabarstome cukraus pudra. Lepinamės!
7. Rekomendacija: Daugiau žagarėlių receptų rasite: Žagarėliai.
Išėjo labai skanūs.Aš naudojau kepimo miltelius vietoje kefyro ir sodos. Man nelabai patinka sodos poskonis jeigu jos padaugini. Ačiū už receptą.
Atsakyti
Danutė sakiniene .
Atsakyti
Dovydas
Atsakyti