Žemaičių blynai su kalakutienos faršu – tai gardus lietuviškos virtuvės klasikos patiekalas, kuriame derinamos sočios bulvės ir lengvas, sultingas kalakutienos faršas. Šie blynai gaminami iš virtų ir sutrintų bulvių tešlos, kuri formuojama į paplotėlius ir įdaryta kalakutienos faršu, pagardintu prieskoniais. Kepant blynai įgauna auksinę ir traškią plutelę, o viduje išlieka minkšti ir aromatingi.
Autorės komentaras - šių žemaičių blynų recepto sudėtis itin gera ir laiko patikrinta, tad drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės. Tie kas paragauja, kartoja, kad jie patys tobuliausi pasaulyje ir receptas tiesiog nepakeičiamas.
Redakcijos komentaras - įdarui galite naudoti ir kitą mėgstamą maltą mėsą. Dar kitoks įdaro variantas - pjaustyto kumpio ir tarkuoto sūrio miksas.
Laimutė
Atsakyti