Žemaičių blynai su kalakutienos faršu

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Žemaičių blynai su kalakutienos faršu
Žemaičių blynai su kalakutienos faršu – tai gardus lietuviškos virtuvės klasikos patiekalas, kuriame derinamos sočios bulvės ir lengvas, sultingas kalakutienos faršas. Šie blynai gaminami iš virtų ir sutrintų bulvių tešlos, kuri formuojama į paplotėlius ir įdaryta kalakutienos faršu, pagardintu prieskoniais. Kepant blynai įgauna auksinę ir traškią plutelę, o viduje išlieka minkšti ir aromatingi.

Autorės komentaras - šių žemaičių blynų recepto sudėtis itin gera ir laiko patikrinta, tad drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės. Tie kas paragauja, kartoja, kad jie patys tobuliausi pasaulyje ir receptas tiesiog nepakeičiamas.

Redakcijos komentaras - įdarui galite naudoti ir kitą mėgstamą maltą mėsą. Dar kitoks įdaro variantas -  pjaustyto kumpio ir tarkuoto sūrio miksas. 

Ingredientai

    • Bulvės: 15 vnt. (vidutinio dydžio)
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Miltai: 3 valg. š.
    • Krakmolas: 3 valg. š.
    • Druska: 1 arb. š.
    Įdarui:
    • Kalakutienos faršas: 300 g
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    Padažui:
    • Grietinė: 150 g
    • Pienas: 150 g
    • Sviestas: 1 valg. š.
    • Miltai: 1 arb. š.
    • Česnakai: 1 skiltelė
    • Švieži krapai: kelios šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Išvirti bulves su lupena. Bulvėms išvirus jas atidėti, kad pilnai atvėstų. Atvėsusias nuluti.
  2. verdamos bulvės su lupena
  3. 2. Nuluptas bulves sumalti ir prie bulvių mušti kiaušinius, berti miltus, krakmolą ir druską. Viską labai gerai išminkyti.
  4. 3. Faršą pakepinti keptuvėje, sudėti smulkiai supjaustytą svogūną. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais.
  5. 4. Imti dalį bulvių masės, suformuoti paplotėlį, įdėti šiek tiek įdaro ir suformuoti blynus.
  6. 5. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti blynus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėti į indą su dangčiu, kad sušustų.
  7. 6. Keptuvėje išlydyti sviestą. Sudėti ganėtinai smulkiai supjaustytą česnaką. Nedideliame puode paplakti grietinę su pienu ir miltais.
  8. 7. Puodą kaitinti kelias minutes, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėti smulkintus krapus.
  9. patiekti žemaičių blynai

Laimutė

Taip dariau jūsų receptą. Super.👌
Atsakyti