Žydiškai kepta vištiena

Ingredientai

    • mėgiamos vištienos dalys: 1-1,5 kilogramo
    • svogūnai: 2-3 (dideli)
    • maistinė soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į įkaitintą aliejų sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus, užberiame sodos, uždengiame dangčiu, pamažiname ugnį bei maždaug 5 minutes troškiname.
  2. 2. Tuomet vištienos gabalėlius išmaišome su druska bei prieskoniais, sudedame į svogūnus, uždengiame dangčiu ir troškiname maždaug 40-45 minutes, troškinimo metu kartas nuo karto pamaišome ar apverčiame.
  3. 3. Labai gardu valgyti su virtais ryžiais bei daržovėmis. Skanaujame!
  4. 4. Pastebėjimas: Soda ištirpina svogūnus bei atsiranda daugiau sulčių.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

Atsiliepimai

giedre

super gavosi,visi buvo skaniai pamaitinti
Atsakyti

Lina

Man asmeniškai nepatiko, buvo stiprus sodos kvapas.
Atsakyti

Dalia

Sodos, reikia deti maziau nei puse saukstelio, ir pats receptas nera tikras ir gamybos eiga. Cia jau sulietuvintas variantas. 😁 Jeigu norite tikro zydisko sio recepto, paziurekite rusu kalba youtube...

GURMANAS

Dėjote per daug sodos.

Ach Vija Pinavija

Sodos skonį galima "prigesinti" citrinų sulčių
Atsakyti
Vištienos arba triušienos kukuliukai su sūriu ir daržovių padažu
(3)
Makaronai su vištiena, pomidorų padažu ir sūriu
(5)
Kiek laiko virti vištieną?
(1)