Žydiškas meduolis – pyragas

Ingredientai

    • miltų: 170 gramų
    • cukraus: 70 gramų
    • imbiero: 0,5 arbatinio šaukštelio (sauso arba šviežiai tarkuoto)
    • sodos: 1 arbatinio šaukštelio (ne gesinti)
    • cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
    • apelsinų: 1
    • kiaušinių: 2
    • medaus: 200 gramų (skysto, ištirpinto vandens vonelėje)
    • aliejaus: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišykite miltus, cukrų, imbierą, sodą bei cinamoną. Kiaušinius suplakite. Medų (skystą) sumaišome su aliejumi. Tada sumaišykite miltų mišinį su medumi bei pilkite bemaišydamos apelsinų sultis kartu su žievele. Viską gerai išmaišome. Neišsigąstame, tešla gausis skysta kaip lietiniams blynams.
  2. 2. Po to supilkite į kepimui skirta formą bei kepkite maždaug 25-30 minučių, iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Mėgaukitės!
  3. 3. Pastebėjimas: Nuotraukoje pyragas iš dvigubo kiekio ingredientų.
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau meduolių receptų rasite: Meduoliai

Atsiliepimai

Naminis Kinder Delice pyragas-tortas
(1)
Sveikas moliūgų pyragas be gliuteno
(2)