Aluje marinuotos dešrelės su daržovėmis - itin pavykęs patiekalas!

2019-10-20 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Aluje marinuotos dešrelės su daržovėmis - itin pavykęs patiekalas!

Ingredientai

    • svogūnai: 1
    • šviesus nealkoholinis alus: 440 mililitrų
    • kokybiškos dešrelės: 1 kilogramo (geriausia naminės)
    • vištienos sultinys: 250 mililitrų
    • sviestas: 2 šaukštų
    • kopūstai: 1 (nedidelio)
    • morkos: 2
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dešreles įpjauname keliuose vietuose ir sudedame į dubenį.
  2. 2. Užpilame alumi ir padedame į šaldytuvą pasimarinuoti mažiausiai pusvalandį.
  3. 3. Po to keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame susmulkintus svogūnus, sutarkuotas morkas ir pakepiname, kol daržovės suminkštės.
  4. 4. Paskui sudedame susmulkintus kopūstus (aš pjausčiau tiesiog peiliu), supilame sultinį ir uždengusios dangčiu troškiname ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 20 minučių.
  5. 5. Daržoves vis pamaišome ir jeigu trūksta skysčio - įpilame šiek tiek vandens.
  6. 6. Sudedame dešreles, pagardiname druska, pipirais ir dar patroškiname maždaug 10 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
  7. 7. Pastebėjimas: Jeigu gamindamos šį patiekalą naudosite šviežias namines dešreles, tada marinuojant jų neįpjauname, o prieš kepant, apverdame.
Aluje marinuotos dešrelės su daržovėmis - itin pavykęs patiekalas!
Orkaitėje kepti kiaulienos kukuliai su morkomis, burokėliais ir svogūnais
(5)
Troškinta ėriena su bulvėmis orkaitėje
(1)
Maltos avienos šašlykas - kebabas
(2)
Orkaitėje kepta avies koja
(32)