Aluje marinuotos dešrelės su daržovėmis - itin pavykęs patiekalas!

Ingredientai

    • svogūnai: 1
    • šviesus nealkoholinis alus: 440 mililitrų
    • kokybiškos dešrelės: 1 kilogramo (geriausia naminės)
    • vištienos sultinys: 250 mililitrų
    • sviestas: 2 šaukštų
    • kopūstai: 1 (nedidelio)
    • morkos: 2
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dešreles įpjauname keliuose vietuose ir sudedame į dubenį.
  2. 2. Užpilame alumi ir padedame į šaldytuvą pasimarinuoti mažiausiai pusvalandį.
  3. 3. Po to keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame susmulkintus svogūnus, sutarkuotas morkas ir pakepiname, kol daržovės suminkštės.
  4. 4. Paskui sudedame susmulkintus kopūstus (aš pjausčiau tiesiog peiliu), supilame sultinį ir uždengusios dangčiu troškiname ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 20 minučių.
  5. 5. Daržoves vis pamaišome ir jeigu trūksta skysčio - įpilame šiek tiek vandens.
  6. 6. Sudedame dešreles, pagardiname druska, pipirais ir dar patroškiname maždaug 10 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
  7. 7. Pastebėjimas: Jeigu gamindamos šį patiekalą naudosite šviežias namines dešreles, tada marinuojant jų neįpjauname, o prieš kepant, apverdame.
Aluje marinuotos dešrelės su daržovėmis - itin pavykęs patiekalas!

Atsiliepimai

Stumbro kebabai su stirniena
(2)
Ėriuko kumpis orkaitėje
(4)
Aluje troškinta šerniena
(3)
Veršienos kotletai su padažu
(3)
Senovinis tarybinis kiaulienos guliašas su bulvių koše
(125)