Amerikietiškas - sviestinis vyšnių pyragas

2023-03-22 Autorius oSkanu.lt

Amerikietiškas - sviestinis vyšnių pyragas
Tokį sviestinį vyšnių pyragą garantuotai matėte amerikietiškuose Holivudo filmuose, jis tarsi įkūnija amerikietiškąją svajonę. Tad šiandien supažindinu ir Jus - fantastiškasis amerikietiškas vyšnių pyragas. Turtingas įdaro ir itin išvaizdus, jį skaniausia valgyti dar vos šiltą, su vaniliniais ledais. Nors teisybės dėlei, šis pyragas labai skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs. O jeigu jau norisi tikrai amerikietiško deserto, išsiplakame grietinėlės ir šalia patiekiame vanilinių ledų.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 280 gramų
    • sviestas: 230 gramų
    • labai šaltas vanduo: 5-8 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • vyšnios: 1 kilogramo (kauliukus išimkite)
    • cukrus: ~120-150 gramų
    • kukurūzų krakmolas: 30 gramų
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Patepimui:
    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišykite su druska.
  2. 2. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į miltus. Greitai trinkite pirštais, kad susidarytų sviesto ir miltų trupiniai, bet ilgai "nežaiskite", kad sviestas nesušiltų.
  3. 3. Tuomet maišydami šakute po truputį pilkite vandenį. Nebepilkite vandens, kai tešlos trupiniai pradeda kibti, tada jau darbuokitės tik rankomis. Kai tik tešla sulips į vieną kamuolį ir nebetrupės, ji jau paruošta - minkyti nereikia. Jeigu vis dar matosi sausų trupinių, įpilkite šaukštą vandens.
  4. 4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
  5. 5. Tešlos kamuolį padalinkite į dvi dalis. Palaikykite maždaug pusvalandį šaldytuve.
  6. 6. Po pusvalandžio vieną tešlos dalį išimkite, iškočiokite ir įklokite į kepimo skardą.
  7. 7. Pasiruoškite vyšnių įdarą: Sumaišykite vyšnias, cukrų, krakmolą, tarkuotą citrinos žievelę ir sultis bei cinamoną.
  8. 8. Dėkite ant paruoštos pyrago tešlos (inde likusio skysčio nesupilkite).
  9. 9. Likusią tešlą iškočiokite ir denkite ant pyrago viršaus. Galite dėti visą lakštą ir išpjauti kelias skylutes, kad būtų vietos išeiti garams. Arba galite tešlą supjaustyti juostelėmis ir gražiai išdėlioti ant tešlos viršaus - pvz., supinti tarsi tinklelį.
  10. 10. Kiaušinį lengvai paplakite su vandeniu ir aptepkite pyrago viršų. Galite pabarstyti keliais žiupsniais rudojo cukraus.
  11. 11. Kepkite orkaitėje maždaug 60 minučių, kol tešla taps auksinės spalvos, o įdaras ims kunkuliuoti.
  12. 12. Pravėsinkite ir skanaukite!
  13. 13. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  14. 14. Rekomendacija: Daugiau vyšnių pyragų receptų rasite: Vyšnių pyragai.


Mingailė

Gaminu labai panašiai, tik aš mėgstu dėti vyšnių uogienę. Tikrai puikiai gaunasi. :)
Atsakyti
Amerikietiškas - sviestinis vyšnių pyragas
Lengvas braunio ir sūrio pyragas
(1)
Schichttorte - šakočio pusbrolis pagal Beatą
(1)