pieniško šokolado gabaliukai: 100 gramų (tinka ir juodas šokoladas)
Aptepimui:
pienas
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklojame kepimo skardą.
2. Tuomet miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską persijojame. Sudedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą bei viską triname tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Įmaišome cukrų bei šokolado gabaliukus.
3. Tada kiaušinį šakutės pagalba paplakame su grietine, vanile. Miltuose padarome duobutę, supilame kiaušinių masę. Viską maišome, kol susiformuos minkšta, šlapia tešla.
4. Po to išverčiame tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, truputį lengvai paminkome, kad tešla taptų vientisa, lygi. Iškočiojame arba suspaudžiame rankomis iki 2,5 centimetro storio. Lygia sausainių formele vienu judesiu išspaudžiame bandeles.
5. Paskui sudedame bandeles ant kepimo skardos, viršų patepame pienu. Kepame maždaug 16–18 minučių, kol dailiai paruduos, o pabarbenus į bandelės apačią ji atrodys tuščiavidurė. Mėgaujamės.:)
6. Rekomendacija: Daugiau bandelių receptų rasite: Bandelės.